Deseti mariborski večer slam poezije z literarnim gostom Matjažem Pikalom

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 16.02 2017
Lokacija: Vetrinjski dvor, Maribor

Ožuljeni jezik pripravljata pesniška skupina Slam zverine in literarni program MKC Maribor – MKC Črka, v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom, Wetrinskyim klubom in Bando ferdamano. Vstop je tri evre, za novinarje in nastopajoče vstopnine ni. Prijavljeni nastopajoči se bodo pomerili v izvajanju svoje poezije na odru v živo, najboljša ali najboljši po izboru publike pa si bo kot običajno priboril simbolično nagrado. Slam dogodke moderira improligašica Mojca Pibernik iz skupine Banda ferdamana.

Letošnja novost serije večerov slam poezije Ožuljeni jezik je poseben literarni gost vsakokratnega slam večera. Tokratni gost bo Matjaž Pikalo, pesnik, pisatelj, dramatik, scenarist in perfomer. Vsestranski ustvarjalec je za poezijo prejel mednarodno nagrado Pablo Neruda v Trstu (1998) in priznanje Arte senza confini v Italiji (2004). Za knjigo kratkih zgodb Luža je  prejel nagrado večernica (2002) in častno priznanje IBBY Honour List 2004  v Capetownu. Pred kratkim je izdal novo pesniško zbirko Rekla si, da hočeš. Avtorja bo na slam dogodku na kratko predstavila Helena Zemljič, predstavil pa se bo s krajšim izborom iz svoje ustvarjalnosti. Mogoče bomo slišali tudi kakšen šanson.

Še informacija za vse, ki bi se radi priglasili k nastopu:

- Za posamezni nastop imate na voljo tri minute.

- Na oder stopimo brez rekvizitov in kostumov.

- Pesem poskusite povedati na pamet! V primeru branje poezije s telefona ali zvezka si morate na glavo povezniti smešen klobuk večera.

Pesniki pripravite od dve do tri pesmi, s katerimi boste osvojili publiko in žirijo. Zmagovalec večera bo domov odnesel izvirno nagrado. Zato povabite tudi vaše prijatelje in bližnje, ki bodo navijali za vas! PRIJAVE IN VSTOPNINA Pesniki se lahko prijavite na ozuljenijezik@gmail.com ali na vhodu v Dvorec.