Mariborska knjižnica: Predstavitev pesniške antologije Sončnica na rami

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 13.04 2017
Lokacija: Svečana dvorana Rotovž, Rotovški trg 1, Maribor

Vabimo vas na predstavitev knjige Sončnica na rami, ki jo v četrtek, 13. aprila 2017, ob 12. uri v Svečani dvorani Rotovž pripravljamo v sodelovanju z založbo Mladinska knjiga. Ta dan bomo v družbi urednikov in ustvarjalcev počastili 4. izdajo izjemne antologije, v kateri so zbrane pesmi za otroke štiriinšestdesetih slovenskih pesnikov in pesnic od Frana Levstika do danes.

Antologija Sončnica na rami je prvič izšla leta 1975, drugič 1980 in tretjič leta 1996. Četrta izdaja pa ni le z najsodobnejšimi pesniškimi  imeni in njihovimi besedili dopolnjena vsebina tretjega ponatisa, ampak je prejšnji izbor  pri nekaterih avtorjih občutno skrčen, pri mnogih močno razširjen ali pa tudi delno zamenjan. Dopolnjen izbor so pripravili Niko Grafenauer, Irena Matko Lukan in Darka Tancer-Kajnih.

Antologijo je na novo ilustriral Damijan Stepančič in jo v bio-bibliografskem delu obogatil še s portreti vseh  vključenih avtorjev.

V veliko veselje nam je, da bomo srečanje preživeli z urednico otroškega leposlovja Ireno Matko Lukan, likovnim urednikom Pavletom Učakarjem, oblikovalko Sanjo Janša, ilustratorjem Damijanom Stepančičem ter s pesnico Andrejo Borin in pesnikom Borutom Gombačem. Pogovor z njimi bo usmerjala urednica revije Otrok in knjiga Darka Tancer-Kajnih.

Knjiga je zakladnica bogate in raznovrstne slovenske mladinske poezije, nedvomno pa nudi tudi njen pregled, zato bi  lahko bila dober pripomoček vzgojiteljem, učiteljem in knjižničarjem  pri njihovem delu z mladimi bralci ali poslušalci.

 

Zaradi izdaje potrdil vas naprošamo, da svojo prijavo na dogodek oddate na spletnem naslovu www.mb.sik.si do 12. aprila 2017.

Prireditev je brezplačna. Za podrobnejše informacije se lahko obrneta na elektronske naslove:

meta.blagsic@mb.sik.si, lea.hedl@mb.sik.si in maja.logar@mb.sik.si ali na telefonsko številko 02 23 52 116.