Novosti Mladinske knjige

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 19.04 2017
Lokacija: knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

V sredo, 19. aprila ob 11. uri, prijazno vabljeni v knjigarno Konzorcij na predstavitev štirih novih knjig za mlade in vse druge.

Predstavili bomo tri novosti iz zbirke Odisej …

Dva izvrstna romana domačih avtoric, ki sta bila nominirana za nagrado modra ptica 2016: izjemno berljivo pripoved o odraščanju in iskanju lastne identitete Suzane Tratnik Tombola ali življenje! ter roman Povej mi po resnici Neli K. Filipić, ki se dotika aktualne tematike odvisnosti od računalniških iger, spregovori o odtujenosti v družini, spletanju pristnih medčloveških vezi in pasteh uporabe sodobnih tehnologij. Predstavili bomo še knjigo Kamor je šla ameriške avtorice Gayle Forman, ki je nadaljevanje priljubljenega romana Če ostanem in jo slovenski bralci že težko čakajo.  

… in prvo rapersko pesniško zbirko za mlade!

Raperske pesmi zbrane v zbirki z naslovom Ti si čist normalen so stvaritve slovenskih raperjev, urbanih poetov in pripovedovalcev sodobnih zgodb, ki na papirju, brez glasbe, delujejo ravno tako prepričljivo kot takrat, ko se pod njimi razlegajo biti. Med platnicami knjige se tako družijo: Slon in sadež, Ezy-G, 6 Pack Čukur, Gero, Valterap, Murat in Jose, N'toko, Klemen Klemen, Kosta, Stekli psi, Trkaj, Doša, Toxsick, Samo Boris, Nikolovski, Pižama, Ali En in Zlatko. Pesmi je izbral in spremno besedo napisal Aljoša Harlamov, uvodno besedilo, ki popisuje zgodovino slovenskega rapa, je prispeval Marko Godnjavec – Jizah.  

Izid knjige Ti si čist normalen bo pospremljen s koncertom v Kinu Šiška (sobota, 22. 4. ob 20.00) v okviru mladinskega festivala angažiranega pisanja Itn., ki bo prihodnji konec tedna potekal v Vodnikovi domačiji.   Z nami bo urednica Alenka Veler ter avtorice in avtorji knjižnih novosti.