Novosti Mladinske knjige

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 26.05 2017
Lokacija: knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Mladinska knjiga vabi na predstavitev štirih knjižnih novosti iz zbirk Nova slovenska knjiga, Prvenci in Kultura. Srečali se bomo v petek, 26. 5. 2017 ob 11. uri v ljubljanski knjigarni Konzorcij, ko bodo Marko Kravos, Igor Karlovšek, Petra Koršič in Renata Salecl svoje knjige predstavili v pogovoru z urednico Nelo Malečkar.  


 

V zbirki Nova slovenska knjiga sta izšla pesniška zbirka in roman:  

MARKO KRAVOS: KOT SUHO ZLATO, spremna beseda: Ivo Svetina, likovni elementi: Marjan Kravos Marko Kravos je zastavil novo zbirko pesmi kot mediteranske prigrizke in tako tudi označil razdelke. Knjiga pesmi je symposion, razkošna pojedina z duševno in meseno hrano. Pesnik nam jo servira v okušanje po malih zalogajih, ker so vtisi in arome močni.  

IGOR KARLOVŠEK: BAHAMSKI DOKUMENT, risba na naslovnici: Kostja Gatnik Igor Karlovšek v svoji pisavi združuje aktualnost, berljivost in dobro poznavanje mrež, po katerih potuje imaginarni denar v času globalne ekonomije. Bahamski dokument, roman o naši žgoči družbeni stvarnosti in tajkunstvu, je hkrati tudi  družinska drama.  

V zbirki Prvenci:

PETRA KORŠIČ: FURLANKA JE DVIGNILA KRILO, spremna beseda: Alenka Jovanovski, oblikovanje naslovnice: Tanja RadežPetra Koršič, ki se je v zadnjih dvajsetih letih predala več poklicem v literarnem sistemu (kritičarka, urednica, voditeljica pogovorov), je v tem času tudi pisala pesmi in jih revijalno objavljala. Njen prvi knjižni izbor je barvita  »freska dvajsetih let življenja, mišljenja in literarnega ubesedovanja sveta« (I. J. Fridl).

 

V zbirki Kultura so v predelani obliki zbrane kolumne:

RENATA SALECL: TEK NA MESTU, oblikovanje naslovnice: Atelje Balant Renata Salecl v Teku na mestu z veliko občutljivostjo zaznava in opisuje nove pojave in spremembe v sodobni stvarnosti. Njene pronicljive analize in refleksije časa pomagajo razumeti, kako deluje ta svet. Zakaj se zdi, da kljub nenehnim pritiskom, da kot posamezniki tečemo bolje in hitreje kot drugi, kot družba tečemo na mestu?   Prijazno vabljeni!