Knjižne novosti za otroke pri Mladinski knjigi

Kategorija: Prireditve
Datum: 29.05 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

V ponedeljek, 29. maja, ob 12. uri vas prijazno vabimo v knjigarno Konzorcij na predstavitev štirih letošnjih knjižnih novosti za otroke, ki so izšle pri Mladinski knjigi. Z nami bodo Maša Ogrizek, Tanja Komadina, Anja Štefan, Lila Prap, Tomaž Habe in Zvonko Čoh. Dogodek bosta povezovali urednici Irena Matko Lukan in Metka Pušenjak.

 

           

Knjige, ki jih bomo predstavili:

Maša Ogrizek GOSPA S KLOBUKOM, ilustracije Tanja Komadina Gospa Ljudmila, upokojena učiteljica šivanja in izjemno nenavadna gospa, se s kovčekmobilom in Aro Bello odpravi na potovanje, polno zabavnih dogodivščin. Brez zavor, dvakrat preveč in pol premalo, pripotuje v nenavaden kiosk, nadaljuje pot skozi gozd, ugotovi, da kdor le molči, lahko znori, se nauči plavati in vzljubi morje ter se na koncu vrne k svojemu prijatelju gospodu Blazniku in ugotovi, da je življenje piknik. Zbirka Deteljica, urednica Irena Matko Lukan, 120 strani, cena: 22,95 EUR.  

Anja Štefan BOBEK IN ZLATE KOKOŠI, ilustracije Polona Lovšin Bobek in barčica Anje Štefan in Polone Lovšin je ena izmed najbolj priljubljenih slikanic med otroki. Po njej je nastala lutkovna predstava, ki je na sporedu Lutkovnega gledališča Ljubljana že več sezon. Avtorici sta ustvarili novo slikanico o Bobku, ki se je doma hudo sprl in pobegnil v gozd. Le kaj se bo zgodilo? Zbirka Velike slikanice, urednica Irena Matko Lukan, 32 strani, cena: 17,95 EUR.  

Lila Prap RADI ŠTEJEMO V tej knjigi se bomo naučili šteti ne samo do pet, ampak celo do petnajst! Zakaj? Ker bomo lahko le tako različnim živalim pomagali prešteti, če imajo res toliko otročičev, kot piše v pesmici. Živalski zaljubljenci ne morejo načrtovati, koliko otrok bodo imeli. Velike živali, ki se lažje branijo pred napadalci, imajo manj otročičev, medtem ko se bolj nebogljene borijo za svoj obstoj z večjim številom. Otročiči namreč pomenijo nadaljevanje življenja. Zbirka Žlabudron, urednica Irena Matko Lukan, 32 strani, cena: 16,95 EUR.  

Tomaž Habe in Ivan Sivec URA JE NA MORJE ŠLA, ilustracije Zvonko Čoh Zbirka dvanajstih pesmic je nastala izpod peresa Ivana Sivca in glasbene taktirke skladatelje Tomaža Habeta, ki je ob svoji 70-letnici ustvaril drobne glasbene mojstrovine za mlade pevce. Dvanajsterica razigranih, hudomušnih in prostodušnih pesmic iskreno nagovarja tako otroke kot odrasle. V prikupno celoto jo oblikujejo tudi ilustrativne podobe Zvonka Čoha. Knjigi sta priložena zgoščenka z vokalno-inštrumentalnimi izvedbami otroškega pevskega zbora in partiturni zapis za glas in klavir. Namenjeni sta družinskemu branju ter predšolski in šolski vzgoji v prvi triadi osnovne šole. Glasbena slikanica s CD-jem in klavirskimi spremljavami, notografiral Tadej Lenarčič, zbirka Domače branje, urednica Metka Pušenjak, 28 strani, cena: 24,94 €.