Nedeljski otroški program - odprtje sezone

Kategorija: Prireditve za otroke
Datum: 10.09 2017
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, 1000 Ljubljana

Nedelja, 10. september 2017, od 10. ure dalje, Vodnikova domačija Šiška

S septembrom nedeljske dopoldneve spet namenjamo otrokom. V goste bomo vabili pripovedovalke in pripovedovalce, pisateljice in pisatelje, ilustratorje in v branje ponujali zanimive knjige. Odprtje sezone bo še posebej pestro: 

 

10.00 Irena Matko Lukan: Zakaj je pomembno brati in pripovedovati otrokom

Urednica otroškega leposlovja, univ. dipl. socialna delavka in družinska terapevtka Irena Matko Lukan bo v predavanju za starše spregovorila o pomembnosti družinskega branja ter odprla tudi vprašanje, kako izbrati prave knjige za branje.V času predavanja bo zagotovljeno varstvo za otroke. 

 

11.00 Pika, slika, zgodba: Sploščeni zajec

Pisatelj in ilustrator Bár?ur Oskarsson se v zgodbi o psu in podgani, ki nekega dne na cesti najdeta sploščenega zajca s humorjem in sočutjem loteva vprašanj življenja in smrti. Ob animiranih ilustracijah avtorja, ki jih je pripravila Lea Zupančič, bosta zgodbo pripovedovala pripovedovalka Špela Frlic in glasbenik Marko Brdnik. Slikanica je izšla pri Založbi Zala v letu 2016, prevod Darko Čuden. Dogodek je bil premierno predstavljen v okviru Festivala Fabula 2016. Produkcija: Divja misel / Vodnikova domačija in Beletrina. Za 4+ 

 

11.30 Filozofija za otroke s filozofom Janezom Ciprlom

Zgodba o Sploščenem zajcu bo izhodišče za pogovor z otroki. Katera vprašanja se ob gledanju predstave postavljajo in kakšni so možni odgovori nanje? Pogovor je namenjen otrokom, kot poslušalci pa so vabljeni tudi starši.

 

Za 5+ Otvoritveni dogodek se priključuje dogajanju ob Mednarodnem dnevu pismenosti. Uvodno predavanje pripravljamo v sodelovanju s Pripovedovalskim Varietejem.