Nova sezona Ožuljenega jezika - gost Dani Bedrač

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 19.10 2017
Lokacija: Klub wetrinski, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Letošnji oktober začnemo z novo, tretjo sezono Ožuljenega jezika v Mariboru. Ožuljeni jezik predstavlja redne mesečne večere, na katerih se odvija tekmovanje v slam poeziji, ki je v slovenskem prostoru zadnje čase zelo priljubljena. Uvod v novo sezono bo v četrtek, 19. oktobra 2017, ob 19.00 v Klubu Wetrinski.

 

 

 

Letošnja sezona se bo začela s polno paro – z nekaj novimi člani Slam zverin in s še bolj svežimi idejami. Večer bo obarvan v slogu, ki je skladen s koncem oktobra. Tekmovalni večer je sestavljen iz treh tekmovalnih krogov. V prvih dveh najboljšega/najboljšo izbere tričlanska komisija. Dva sta naključno izbrana iz publike, eden izmed njih je povabljen literat. Tretji krog zastopata finalistka/finalistki večera, najboljšega ali najboljšo pa izbere publika z najbolj bučnim in glasnim aplavzom. Na oder je treba stopiti brez rekvizitov in kostumov. Šteje le avtorska poezija, dolga največ tri minute. Pomembno je, da je tekmovalec/tekmovalka čim bolj prepričljiva tako v besedilu, interpretaciji besedila kot v samem stiku s publiko.

Slam večer bo povezovala članica Bande ferdamane Mojca Pibernik. Tokratni gost, s katerim se bo pogovarjala Helena Zemljič, bo Dani Bedrač, nastopajoči pa se lahko že zdaj prijavite na ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na Facebook-u Slam zverine ali na vhodu pol ure pred začetkom slam večera.

Zato naj bodo tudi letos tretji četrtki v mesecu rezervirani za slam poezijo! Za vstop je treba odšteti tri evre in zaviti v klub Wetrinsky. Če vas mika nastop, bo vstop prost.

Tokratni literarni gost bo torej pesnik in kantavtor Dani Bedrač. Dani Bedrač (1954) je pesnik, kantavtor in komponist. S poezijo in glasbo se spogleduje že iz gimnazijskih let. Je vodja glasbene skupine Kladivo, Konj & voda, ki po tridesetletnem premoru spet deluje, ukvarja pa se tudi z raziskavami zvoka v elektronski glasbi. Bil je (so)urednik književne revije Vpogled, organizator literarnih delavnic in kulturnih dogodkov ter mentor mlajšim ustvarjalcem. Izdal je sedem pesniških zbirk in eno novelo, občasno pa piše tudi uvodnike in recenzije. Poezijo redno objavlja v številnih literarnih revijah in zbornikih doma in v tujini. Zadnja leta živi in ustvarja v Celju.

MKC Črka in Slam zverine vas pričakujejo.

Vljudno vabljeni!

 

Prireditev organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.