Predstavitev novosti Celjske Mohorjeve družbe: Slovenija brez Patrie in Zvonov

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 16.10 2017
Lokacija: knjigarna Celjske Mohorjeve, Nazorjeva 1, Ljubljana

Celjska Mohorjeva družbavabi v ponedeljek, 16. oktobra 2017, ob 11. uri v knjigarno Celjske Mohorjeve na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani na predstavitev knjige SLOVENIJA BREZ PATRIE IN ZVONOV.

Avtor Ivan Janez Štuhec bo neizprosno natančen in jasen pogled na dogajanja v Sloveniji in širše razgrnil v pogovoru z gostom in piscem spremne besede Janezom Janšo.

 

Vabljeni!

 

***

Ivan Janez Štuhec: SLOVENIJA BREZ PATRIE IN ZVONOV

Neizprosno natančen in jasen pogled na dogajanja v Sloveniji in širše!

Prodorni komentarji dr. Ivana Janeza Štuheca, ki so bili v različnih slovenskih medijih objavljeni med letoma 2010 in 2017, prinašajo razmislek tako o aktualnih družbeno-političnih dogajanjih kot tudi o odzivih Cerkve na njih. Avtor kritično presoja ideološka ozadja, ki Slovenijo kot demokratično republiko še vedno zapi­rajo v okove nekdanjih političnih sistemov in družbenih praks, kar slovenskemu narodu onemogoča sproščeno svobodo bivanja, omejuje odprt dialog različno mislečih in kritično spraševanje o preteklosti in sedanjosti ter zmanjšuje pomen odkrivanja resnice kot temeljne pravice vsakega državljana v svobodni, odprti in demokratični družbi. Branje, ki končno razjasnjuje pogled na dogajanja v Sloveniji in širše.

Spremna beseda: Janez Janša.328 str.; 22,50 EUR. Informacije in naročila na povezavi.