Z JAK na BUCH WIEN - organiziran prevoz na Dunaj

Kategorija: Obvestila
Datum: 09.11 2017
Lokacija: Dunaj, Avstrija

Javna agencija za kjnigo bo v četrtek, 9. novembra, poskrbela za organiziran prevoz na Dunaj (odhod zjutraj in povratek istega dne zvečer). Na ta dan bo na sejmu tudi največ dogodkov s slovenskimi avtorji.

K prijavi vabimo tudi novinarje, do 25. oktobra na naslov: kristina.sluga@jakrs.si. Cena povratnega prevoza: 20 EUR. Pohitite, število mest je omejeno.

 

 

Mednarodni knjižni sejem BUCH WIEN 2017, ki bo potekal od 8. do 12. novembra 2017 na Dunaju, ni samo največji dogodek v svoji panogi v Avstriji, ampak s približno 300 dogodki tudi najpomembnejša avstrijska literarna prireditev. Pet dni bo z literaturo živela vsa prestolnica, saj bodo prireditve potekale po vsem mestu, osrednji prostor dogajanja pa bo dunajsko sejmišče v Dvorani D (Halle D), kjer bo tudi slovenska nacionalna stojnica (B05).

Slovenija se predstavlja:

  • 16 dogodkov (5 v mestu in 11 na sejmu), 
  • 16 avtoric in avtorjev,
  • 10 novih izidov slovenskih knjižnih del v nemščini in 2 revijalni objavi,
  • 1 založniško srečanje slovenskih in avstrijskih kolegov

 

Slovenski avtorji na BUCH WIEN 2017

Knjižnega sejma se bodo udeležili in na dogodkih na sejmu ter v mestu nastopili naslednji slovenski avtorji: Dino Bauk, Andrej Blatnik, Primož Čučnik, Milan Dekleva, Veronika Dintinjana, Evald Flisar, Maja Haderlap, Andrej Hrausky, Florjan Lipuš, Ana Pepelnik, Sebastijan Pregelj, Andrej E. Skubic, Aleš Šteger, Maja Vidmar in Jani Virk.

Na posebnem dogodku na sejmu bomo predstavljali tudi aktualne slovenske otroške knjige, na kulinaričnem odru pa bo slovenske vinarje zastopala vinska klet Gaube.

 

Poleg Javne agencije za knjigo in Slovenskega kulturno informacijskega centra na Dunaju - SKICA, program sooblikujejo še: ustanova KulturKontakt Austria, založbe LUD Literatura, Drava, Haymon, Hollitzer, Jung und Jung, Voland & Quist ter Slovenska turistična organizacija in Turizem Ljubljana.

 

 

Do podrobnejšega programa s slovenskimi prireditvami dostopate na priloženi povezavihttps://goo.gl/csRJC7