Predstavitev in podpisovanje novega stripa Šnofijeva druščina 3

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 24.10 2017
Lokacija: Strip.art.nica Buch, Cesta v mestni log 55, Ljubljana

Vljudno vabljeni na predstavitev in podpisovanje novega stripa Šnofijeva druščina 3, ki bo v torek, 24. oktobra, ob 17:00 v Strip.art.nici Buch.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Matej De Cecco (1979) in Boštjan Gorenc – Pižama (1977) sta ustvarjalni dvojec, ki za mladinsko revijo Pil že od leta 2008 ustvarja strip Šnofijeva druščina. Radovednost in detektivska žilica Pilka, Čopko in psa Šnofija marsikdaj pripeljeta v nevarnost, vendar se z bistroumnostjo in pomočjo prijateljev vedno rešijo. Matej de Cecco je kot prevajalec in urednik sodeloval pri reviji Stripburger. V letih 2006–2008 je risal pasice za revijo Plus; v Glavnem odmoru je zaživel pankovski najstnik Črt. Ilustrira prenovljeno zbirko Dese Muck Blazno resno, ob njegovih ilustracijah pa lahko vsrkavate znanje tudi iz učbenikov.

Pižama je prevajalec, stand up komik, urednik, pisec, promotor bralne kulture, igralec, pripovedovalec in improvizator. Mlade bralce spravlja v smeh s prevodom zbirk Gospod Gnilc, Kapitan Gatnik in Strašne zverinske zadeve. Z Matejem de Ceccom pa sta v Slovenskih klasikih skupaj objavila še parodični strip Kavboj Pipec in Rdeča pesa in najemnina.