Otroški abonma

Kategorija: Prireditve za otroke
Datum: 23.11 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Četrtek, 23. november 2017, ob 17. uri, knjigarna Konzorcij

 

Letošnji otroški abonma v Konzorciju bo kot vedno namenjen knjigi, a to pot malo drugače.  Nekatere od pravljic, ki vas čakajo v knjigah na policah naše knjigarne, bodo pred vami oživele na majhnih lesenih odrih. Na način kamišibaj gledališča jih bodo oživljali odlični slovenski kamišibajkarji in njihova gostiteljica Jelena Sitar.

Jelena bo na naše drugo srečanje pripeljala prvega gosta. To bo Igor Cvetko, ki je k nam  z Japonske prinesel prve mape s kamišibaj zgodbami. Všeč so nam bile in začeli smo ustvarjati svoje. Igor vam bo  to pot predstavil lužiškosrbsko ljudsko pravljico O Treh kozicah. Oder, kot vemo, se mu reče bitaj, pa bo tokrat prav poseben. Kakšen? Boste videli! Na tem čudnem odru bo za Igorjem nastopila tudi Jelena. Ona bo povedala pravljico o miški …

Kamišibaj,  pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru, izvira z Japonske. Od 2013, ko se je pojavil  v Sloveniji, postaja vse bolj  priljubljena umetnost med otroki in odraslimi.  K nam je kamišibaj  zanesel  etnolog in lutkar Igor Cvetko, skupaj z Jeleno Sitar pa ga  v svojem  lutkovnem gledališču Zapik uprizarjata, raziskujeta in razvijata.  Jelena  predava na Pedagoški fakulteti  v Kopru gledališče, lutke in tudi kamišibaj, tako da ga poznajo tudi nove generacije učiteljev in uporabljajo pri pouku.

Otroški abonma poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 17. uri, v knjigarni Konzorcij, kjer vas vsak mesec čaka igrivo pravljično popoldne s kamišibajem in ustvarjalnimi delavnicami lutkovnega gledališča Zapik. Otroke vpisujemo na otroškem oddelku knjigarne. Obisk abonmaja je brezplačen.

Lepo vabljeni!

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.