Vabimo na delavnico nastopanja s poezijo in na večer slam poezije

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 15.11 2017
Lokacija: KC Pekarna/Vetrinjski dom, Maribor

V Maribor prihaja uveljavljen avstrijski pesnik Markus Koschuh, ki se ukvarja s slamovsko poezijo.

 

Markus Koschuh je slamer in slammaster (moderator) in je bil avstrijski slam prvak v letih 2010 in 2011 ter evropski podprvak leta 2010. Ukvarja se s politično komedijo, objavlja knjige in organizira slam delavnice ter dogodke, ki jih pogosto sam povezuje. V Mariboru bo izvedel slam delavnico, ki bo potekala v sredo, 15. novembra med 17. in 20. uro v prostorih MKC Maribor v KC Pekarna. Delavnica bo potekala v angleščini ali na željo udeležencev v nemščini in je brezplačna. Razvijanju slam poezije bodo sledile vaje odrske prezence ter učenje tehnik vzpostavljanja in vzdrževanja stika s publiko. Udeleženci bodo lahko pesem razvijali bodisi v angleščini bodisi v slovenščini, točko pa bodo lahko predstavili že naslednji dan na Ožuljenem jeziku. Organizatorji zbirajo prijave na ozuljenijezik@gmail.com.

V četrtek, 16. novembra 2017 bo Markus Koschuh gost 16. večera slamovske poezije Ožuljeni jezik, rednega mesečnega mariborskega tekmovanje v slam poeziji, ki bo ob 19. uri v klubu Wetrinsky v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Prireditev moderira Mojca Pibernik, z gostom dogodka, Markusom Koschuhom pa se bo pogovarjala Nina Medved. Vstopnina za prireditev znaša 3 evre, za nastopajoče, ki na pamet ali ob pomoči besedila interpretirajo lastno poezijo je vstop prost (udeležba na delavnici ni obvezna). Zainteresirani za nastop se lahko z dvema do tremi pesmimi prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com ali pri vhodu pol ure pred dogodkom.Naj še omenimo, da v letošnji sezoni klobuke, ki si jih na glavo nadenejo pesniki in pesnice, ki pesem interpretirajo z branjem, izdelujejo mladi oblikovalci z visokošolskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja z mariborske Fakultete za strojništvo.

Ožuljeni jezik z delavnico poteka v organizaciji MKC Maribor – literarnega programa MKC Črka in Slam zverin, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom – Vetrinjskim dvorom ter klubom Wetrinsky, ter ob podpori Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.Gostovanje avstrijskega gosta Markusa Koschuha poteka pod pokroviteljstvom in ob finančni podpori Avstrijskega kulturnega foruma.Dodatne informacije o prireditvi: MKC Maribor, info@mkc.si, 02 300 2994.