ILUSTRATORSKI KOT Slovenski knjižni sejem

Kategorija: Razstave
Datum: 22.11 2017 - 26.11 2017 0.00
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

Sreda, 22. november–nedelja, 26. november

 

Letos, ob 100. obletnici prve slovenske slikanice, na Slovenski knjižni sejem simbolno vstopa Ilustratorski kot. Na ogled in v nakup prinaša knjižne ilustracije najvidnejših domačih avtorjev in avtoric, originale in printe, uokvirjene in brez okvirjev. Lepo, lepo vabimo, da nas obiščete in domov odidete bogatejši za krasne ilustracije. 

Ilustratorski kot bodo napolnili ilustratorji in ilustratorke: Suzi Bricelj, Zvonko Čoh, Jure Engelsberger, Maja Kastelic, Tanja Komadina, Marjan Manček, Matija Medved, Manica K. Musil, Silvan Omerzu, Hana Stupica, Peter Škerl, Igor Šinkovec, Ana Zavadlav, Meta Wraber, Andreja Peklar, Tina Dobrajc, Polona Lovšin, Adriano Janežič, Zoran Pungerčar in Jelka Reichman

 

Delovni čas Ilustratorskega kota v Cankarjevem domu:

sre in čet: 9.00-20.00

pet in sob: 9.00-22.00

ned: 9.00-18.00

 

Petek, 24. november , 18h-19.30

Pisatelji knjige podpisujejo, ilustratorji pa porisujejo. V živo bomo spoznali ustvarjalce in ustvarjalke, ki pri nas rišejo za knjižne izdaje za otroke in odrasle. Risali bodo, klepetali z nami ter porisovali in podpisovali knjige, ki so jih opremili s svojimi ilustracijami. Vsi skupaj za eno dolgo mizo!Pozdravit nas pride tudi Axel Scheffler, znameniti ilustrator, ki je narisal Zverjasca in ilustracije za knjigo Bi se gnetli na tej metli?.

Ne pozabite prinesti s seboj knjig za podpisovanje in porisovanje.

In seveda, pridite, to bo fantastično!