Stripburger na 33. Slovenskem knjižnem sejmu

Kategorija: Prireditve
Datum: 22.11 2017 - 26.11 2017 0.00
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

 

Matej Lavrenčič, Tanja Komadina in miha ha: TA LJUDSKE V STRIPU

Ta ljudske v stripu so tri simpatične knjižice, ki upodabljajo pisano ljudsko slovstvo v sodobni stripovski preobleki. Prevzetna opica, ki jo je upodobilMatej Lavrenčič, tako nima le najlepšega odseva v ribniku, ampak tudi najlepšo profilko na spletu, vašemu grivočanstvu v basni Zakaj se psi vohajo?, ki jo je s humorno risbo in jezikovnimi domislicami izvrstno popoprala Tanja Komadina, pa za zajtrk služabniki pripravijo kaj drugega kot čokolino. SicerVsem ljudem nikoli ne ustrežeš, kot ugotavlja Miha Hančič oziroma miha ha v svojem stripu o očetu in sinu, ki peljeta osla na semenj, a slovenske ljudske pripovedke v stripu bodo zagotovo navdušile tako male kot velike!Več tukaj.

 

 

 

Gipi: DEŽELA POTOMCEV

Ob zastrupljenem jezeru, na obalo katerega naplavlja trupla, se razteza Dežela potomcev, ki jo je mojstrsko upodobil priznani italijanski stripovski avtor Gian Alfonso Pacinotti,  bolj znan kot Gipi. V opustošenem in surovem svetu, v katerem ni prostora za nežnost, brez barv in z močno ekspresivnostjo zariše raznolike občutke ljudi, ki so ujeti med soočanje z zdajšnostjo in spomini na nekdaj. Obvezno čtivo za vse stripovske sladokusce!Več tukaj.

 

 

Stripburger v živo! sobota, 25. 11. 2016, 19.00-20.00, Forum za obiskovalce, II. preddverje Cankarjevega doma

TA LJUDSKE V STRIPU 

V pogovoru s tremi odlični avtorji stripov, Tanjo Komadina, Miho Hančičem inMatejem Lavrenčičem, bomo predstavili Ta ljudske v stripu - tri čisto sveže stripovske knjižice, ki so nastale po motivih slovenskih ljudskih pripovedi.

 

ŽIVELA AMBASADA STRIP!

Člana uredništva revije Stripburger Bojan Albahari in Ana Bogataj bosta predstavila najnovejši pridobitvi Stripburgerjeve zbirke Ambasada strip: brezbesedno mojstrovino Sin očeta medveda francoskega avtorja Nicolasa Presla in povsem svež postapokaliptični roman v stripu Dežela potomcev italijanskega avtorja Gipija.

 

Prijazno vabljenii!

Strip je zakon. Se vidimo!