Otroški abonma: Etko Mužetko v kamišibaj gledališču

Kategorija: Prireditve za otroke
Datum: 15.03 2018
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

V marcu si boste spet lahko ogledali čeden kupček kamišibaj pravljic v lesenem butaju. Pripovedovala jih bo Vanja Kretič. V knjigi Za devetimi gorami je našla Zgodbo o Etku Mužetku. Poleg te pa vas čaka še vrsta drugih zanimivih zgodb. Pripravite ritke za sedenje in glasilke za petje ... 

Lepo vabljeni!

 

Kamišibaj,  pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru, izvira z Japonske. Od 2013, ko se je pojavil  v Sloveniji, postaja vse bolj  priljubljena umetnost med otroki in odraslimi.  K nam je kamišibaj  zanesel  etnolog in lutkar Igor Cvetko, skupaj z Jeleno Sitar pa ga  v svojem  lutkovnem gledališču Zapik uprizarjata, raziskujeta in razvijata.  Jelena  predava na Pedagoški fakulteti  v Kopru gledališče, lutke in tudi kamišibaj, tako da ga poznajo tudi nove generacije učiteljev in uporabljajo pri pouku.

Otroški abonma poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 17. uri, v knjigarni Konzorcij, kjer vas vsak mesec čaka igrivo pravljično popoldne s kamišibajem in ustvarjalnimi delavnicami lutkovnega gledališča Zapik. Otroke vpisujemo na otroškem oddelku knjigarne. Obisk abonmaja je brezplačen.

Lepo vabljeni!