Predstavitev pomladne knjižne bere Društva Knjižna zadruga

Kategorija: Novinarske konference
Datum: 21.03 2018
Lokacija: društvo slovenskih pisateljev, Tomšičeva 12, Ljubljana

Na prvi dan pomladi in ob svetovnem dnevu poezije vas vabimo na predstavitev pomladne knjižne bere Društva Knjižna zadruga, ki bo v prostorih Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi ulici v Ljubljani v sredo, 21. marca ob 11. uri.

Govorili bomo o zbirki pesmi Pišem pisma, Lojzke Špacapan (knjiga je izšla ob avtoričini 80 letnici), ter o knjigi Poslavljanja Vasje Predana.

Spremni besedi h knjigama sta napisala člana Knjižne zadruge Peter Kuhar in Tone Partljič.

Peter je med drugim zapisal: »…Nova zbirka pesmi Lojzke Špacapan prinaša v slovensko poetiko nekaj temeljno izrazitega, posebnega…Ljubezen je središčno občutje v zbirki…«

Tone pa pravi:»…V Poslavljanjih me v bistvu najbolj preseneti z avtobiografsko spominsko izpovedjo, ki je na ravni kakega Cankarjevega Mojega življenja. Večkrat sem avtorju omenil in tudi zapisal, da ima leposlovni talent…«

Dogodka se bosta udeležila tudi avtorica Lojzka Špacapan in avtor Vasja Predan, ki bosta kajpak na voljo za morebitna vprašanja. Njuni knjigi, tako kot vse knjige Društva Knjižna zadruga, bo v roke željnih bralcev posredovala družba Buča d.o.o.  

 

Prisrčno vabljeni!

 

za Društvo Knjižna zadruga

Slavko Pregl, predsednik