Predstavitev romana Neverend v Kopru

Kategorija: Predstavitve
Datum: 04.04 2018
Lokacija: Antikvariat Libris, Repičeva ul. 3, Koper

Po pomladnih praznikih pripravljamo v sredo, 4. aprila 2018, ob 19. uri predstavitev romana NEVEREND priznanega literarnega ustvarjalca Aleša Štegra.

Pogovor o knjigi, ki bo potekal v antikvariatu knjigarne Libris bo vodila Jasna Čebron. Odlomke iz romana bo brala igralka Sonja Polanc.

 

Aleš Šteger (1973) je pesnik, pisatelj, urednik in generator številnih knjižnih in kulturnih pobud. Z več kot trideset prevedenimi izvirnimi knjigami in številnimi nagradami je eden mednarodno najbolj uveljavljenih slovenskih avtorjev. Leta 2017 je postal redni član Nemške akademije za jezik in pesništvo. Nazadnje je pri Beletrini izšel njegov roman Neverend.

Roman je poetičen in hkrati družbenokritičen roman o tem, kaj bi se nam utegnilo zgoditi, v kolikor se ne dogaja že danes. Zaradi trgovinskih vojn EU s preostalim svetom, na trgovskih policah zmanjkuje banan. V Sloveniji so volitve pred vrati. Glavna protagonistka romana, mlada pisateljica, se sooča z avtorsko, ljubezensko in finančno krizo. Zaradi slednje, sprejme honorarno službo vodenja delavnic kreativnega pisanja v zaporu. Medtem v Ljubljani vlada kaotično stanje shodov za in protestov proti, ekstremizem vseh vrst narašča, politično napenjanje mišic je vse bolj brezsramno, prostor osebne svobode posameznika pa se krči in umika navznoter. Mlada pisateljica vedno hitreje drsi v razpoko, v katero izginja vedno večje število tistih, ki se takšnih iger ne znajo, ne zmorejo ali nočejo igrati. Če bi morala voliti, bi volila polarno zimo in ledenike, ki se nikoli ne stalijo, pravi.