Predstavitev knjige Ženska drugje v antikvariatu knjigarne Libris v Kopru

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 11.04 2018
Lokacija: Antikvariat knjigarne Libris, Prešernov trg 9, Koper

Knjigarna Libris vas vabi v sredo, 11. aprila 2018, ob 19. uri na predstavitev knjige znane umetnice ter pisateljice Maje Gal Štromar Ženska drugje. Predstavitev ter pogovor o njeni knjigi bo potekala v antikvariatu knjigarne Libris. Pogovor bo vodila Carmen L. Oven.

 

O vsebini romana:

Ženska drugje je roman o treh zelo različnih ženskahSlovenki Marjutinekoliko preobilni kuharici in nerealizirani ljubiteljici literature, Nemki Ute, lepotici, ki se iz koristoljubja poroči z direktorjem pogrebnega zavoda, ter prevajalki in tolmački Gundegi, Latvijki, ki je poklic, v katerem je uspela, ne veseli in se zato zateka k peki slaščic. Njihove zgodbe najočitneje povezuje kulinarika, ki je v vse pripovedi vpeljana skozi bogato in razvejeno metaforiko, da roman dobesedno »zadiši«, vse tri pa so tudi popotnice po notranjih ali zunanjih evropskih zemljevidih v iskanju razrešitve osebnih težav, pa tudi še odprtih ran polpretekle zgodovine.

 

 

 

 

O avtorici:

Maja Gal Štromar je igralka, pesnica, pisateljica in prevajalka, gledališka pedagoginja. Na ljubljanski Filozofski fakulteti je študirala romanistiko - francoščino in italijanščino. Iz Ljubljane je odšla v Pariz, kjer je na Mednarodni šoli za gledališče Jacquesa Lecoqa zaključila študij gledališke igre. Kot dramska igralka je bila nekaj let stalno angažirana v SLG v Celju in v Drami SNG v Mariboru, gostovala pa je tudi v mnogih drugih gledališčih in izvedla številne avtorske projekte. V zadnjem času piše radijske igre za odrasle in otroke ter dramska besedila za otroške gledališke predstave. Po rodu je Koprčanka, živi pa v Ljubljani in deluje kot svobodna umetnica. Kot gledališka pedagoginja vodi različne delavnice po Sloveniji in v tujini.