Ožuljeni jezik z gostjo Anjo Golob

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 19.04 2018
Lokacija: Klub Wetrinsky, Vetrinjska ulica 30, Maribor

 

Res je, minevata že dve leti, odkar so Slam zverine v Maribor pripeljale posebno vrsto poezije in z njo slam dogodek pod imenom Ožuljeni jezik.

Slamerji in slamerke se bodo tudi 19. 4. 2018, ob 19:00, zbrali v mariborskem klubu Wetrinsky, ter se na odru pomerili med sabo. S svojo avtorsko poezijo bodo tričlansko žirijo iz publike skušali prepričati, da si zaslužijo napredovanje v naslednji krog, v seriji dveh krogov pa se bodo predstavili s pesmimi v dolžini do treh minut. Sledil bo dramatični vrhunec. V tretjem krogu bosta namreč po sistemu izločanja ostala le še dva nastopajoča, zmagovalca pa bo s pomočjo aplavza določilo občinstvo.

Program bo ponovno povezovala članica Bande Ferdamane, improligašica Mojca Pibernik, ki bo na oder vabila tako stalne goste, kot tudi tiste, ki bodo Ožuljeni jezik obiskali prvič. Nastopajoči imajo prost vstop, poleg tega prejmejo tudi pijačo dobrodošlice, za ostale obiskovalce pa je vstopnina 3 evre.

V goste tokrat prihaja imenitna pesnica, prevajalka, publicistka in dramaturginja Anja Golob, dobitnica kar dveh Jenkovih nagrad. To veliko priznanje Društva slovenskih pisateljev je prejela za pesniški zbirki Vesa v zgibi (MK, Ljubljana, 2013) in Didaskalije k dihanju (samozaložba, Ljubljana, 2016).

Poleg omenjenih je izdala še eno samostojno pesniško zbirko v slovenščini: V roki (Litera, Maribor, 2010), ustvarja pa tudi v nemščini. Pod naslovom Ab und zu  neigungen (hochroth, Dunaj, 2015) je izšel izbor iz druge zbirke, letos marca pa v sodelovanju z Nikolajem Voglom Taubentext, Vogeltext, pesem v šestih delih, napisana v nemščini preko elektronske pošte (Hochroth, München, 2018). Leta 2013 je so-ustanovila tudi založbo VigeVageKnjige, kjer dela kot glavna urednica.

Več o Anji Golob si lahko preberete na njeni spletni strani: www.anjagolob.org, na Ožuljenem jeziku pa bo pesnico predstavila Helena Zemljič.

Prijave za nastop na Ožuljenem jeziku sprejemajo preko maila, na ozuljenijezik@gmail.com, preko facebook strani www.facebook.com/slamzverine ali pri vhodu, pred začetkom dogodka. 

Toplo vabljeni na praznovanje s Slam zverinami! 

MKC Črka