Literarna večjezičnost v Sloveniji in Avstriji

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 18.04 2018
Lokacija: Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

 

V sklopu mednarodnega simpozija z naslovom Literarna večjezičnost in cikla literarnih večerov, ki ga prirejajo Inštitut za slavistiko Univerze v Gradcu, ZRC SAZU, Literaturhaus Graz, Inštitut Roberta Musila na Univerzi Alpe-Jadran v Celovcu in Društvo Avstrijsko-slovensko prijateljstvo Gradec pod skupnim naslovom Lingua franca, vas 18. in 19. aprila vabimo na dve prireditvi v Atrij ZRC.

V sredo, 18. aprila, bo ob 19. uri literarni večer, na katerem bodo odlomke iz svojih del brali Stefan Feinig (rojen leta 1987 v Celovcu, avtor več knjig kratke proze in romana), Jani Oswald (rojen leta 1957 v Celovcu, pesnik in esejist), Davor Stojanovski (rojen leta 1987 v Skopju, pisatelj, pesnik, dramatik in glasbenik) in Goran Vojnović (rojen leta 1980 v Ljubljani, pisatelj – za svoje romane nagrajen s kresnikom in nagrado Prešernovega sklada, filmski režiser).

V četrtek, 19. aprila, bo ob 19.uri odlomke iz svojih del bral Florjan Lipuš(rojen leta 1937, objavlja pripovedi, romane in eseje v slovenskem ziku; za svoje delo je prejel številne nagrade, kot so Prešernova nagrada, Avstrijska državna nagrada za literaturo, Petrarcova nagrada ...)

Več o ostalih prireditvah, ki bodo prav tako potekale pod okriljem simpozija Literarna večjezičnost na različnih drugih lokacijah v Avstriji in Sloveniji med 17. In 27. aprilom, si lahko preberete v PROGRAMU, ki vsebuje tudi natančnejši spored simpozija.

Vabljeni!