Kongres slovenskih založnikov

Kategorija: Prireditve
Datum: 07.06 2018
Lokacija: Hotel Rikli Balance, Bled

Društvo slovenskih založnikov v četrtek, 7. 6. 2018, v hotelu Rikli Balance Bled organizira 16. kongres slovenskih založnikov z naslovom Skupaj jih ustvarjamo že 25 let. Društvo letos obeležuje 25-obletnico obstoja.

Organizatorji založniškega kongresa smo veliko pozornosti namenili načrtovanju  programa, saj smo želeli ponuditi karseda relevantne vsebine.

Kongres bo tako postregel z zanimivimi in aktualnimi predavanji priznanih slovenskih strokovnjakov, ki nam bodo predstavili svoja delovanja, povezana s knjigo v tiskani in e-obliki. Z nami se bodo družili dr. Miha Kovač, dr. Simon Krek, dr. Jasna Malešič, mag. Nenad Senić, slovenska blogerka Nina Prešern in številni drugi.

Pozdravila nas bo direktorica Javne agencije za knjigo RS ga. Renata Zamida, ki bo tudi povezovala založniško razpravo o projektu Slovenija, častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma.

V sodelovanju z JAK-om smo na kongres povabili zanimivega gosta iz Španije, ki nam bo predstavil pozitivne spremembe, ki jih v sosesko lahko prinese odprtje knjigarne.

Ob zaključku kongresa bomo že enajsto leto zapored podelili nagradi naj založnik in naj knjigotržec. 

 

Po uradnem delu se bo druženje nadaljevalo v sproščenem duhu in v želji, da se založniki in knjigotržci v tako lepem številu ponovno srečamo ob letu osorej.