Z Argonavti po Krasu

Kategorija: Prireditve za otroke
Datum: 21.04 2015
Lokacija: Osnova šola Srečka Kosovela, Sežana

Četrtošolci smo tudi letos sodelovali na Mladinskem literarnem festivalu Bralnice pod slamnikom. V torek, 21. 4. smo pripravili zaključno prireditev.

Medse  smo povabili mladinsko pisateljico Gajo Kos, avtorico knjige Junaki z ladje Argo. A kaj, ko je naši  gostji  ponagajalo zdravje. Namesto pisateljice nas je tako obiskal ilustrator Argonavtov, Damijan Stepančič, ki nas je prepričal s svojo neposrednostjo in odprtostjo. Njega in gospo Ireno Miš, urednico založbe Miš, smo navdušili s kulturnim programom, izvirnimi vprašanji namenjenimi gostu in tudi z ilustracijami ladje Argo.  Na vprašanje ali si tudi sam želi prepotovati pot Argonavtov, nam je gospod Stepančič navdušeno povedal, da ne bi imel nič proti, če bi se to zgodilo in da v kratkem potuje prav  v Grčijo, domovino Argonavtov.

 

Ob koncu je poudaril, da je pomembno, da beremo, včasih tudi med vrsticami, gospa Miš pa je dodala, da ne smemo pozabiti na branje za zabavo, tisto, ki nas še posebej sprošča in razveseljuje.

Svojo misel je ob zaključku dodala tudi ravnateljica, gospa Jadranka Mihalič, ki se je zahvalila gostoma  in pohvalila nastopajoče, mi pa tudi letos pravimo – naj živi branje in naj živijo bralnice.