30. prodajna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu

Kategorija: Razstave
Datum: 14.11 2016 - 19.11 2016 0.00
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana

V središču: ekologija in varstvo narave.

O RAZSTAVI

Na letošnji jubilejni, 30. razstavi bo na ogled približno sedem tisoč naslovov najboljših tujih knjig preteklega leta. Zastopani so števili tuji založniki iz desetih držav. Predvsem so predstavljene novosti s področja strokovne literature, pa tudi dobitniki leposlovnih nagrad, umetniške monografije, gorniška in popotniška literatura in ilustrirani priročniki. Kot vsako leto smo tudi letos pripravili razstavo slovenskih avtorjev, ki so izdali knjige pri tujih založbah

 

V SREDIŠČU

Vsako leto je izbrano področje knjig postavljeno »v središče«. Letos bodo v središču knjige s področja ekologije, trajnostnega razvoja in zelenih tem.  

PARTNERSKO SODELOVANJE Z MOL

Letošnji jubilejni, 30. Frankfurt po Frankfurtu  organiziramo v partnerskem sodelovanju z Mestno občino Ljubljana. Tako bomo tudi skozi knjige proslavili Ljubljano, Zeleno prestolnico Evrope 2016, hkrati pa širili bralno kulturo med ljudmi in promovirali knjigo kot trajnostno vrednoto. Ljubljana je decembra 2015 postala tudi 16. Unescovo mesto literature, kar lepo sovpada s tem skupnim knjižnim projektom. Osrednja razstava Frankfurt po Frankfurtu bo v knjigarni Konzorcij, del razstave pa bomo imeli tudi v Točki.Zate., ki v tem jubilejnem letu stoji pred Mestno hišo. Na razstavi v Točki.Zate. bodo predvsem knjige s področja ekologije, vključno z dvanajstimi knjigami, ki jih je v okviru partnerskega sodelovanja izbrala in jih priporoča v branje Mestna Občina Ljubljana. Izbor dvanajstih knjig je pripravljen v skladu z dvanajstimi temami, s katerimi je Mestna občina Ljubljana oblikovala vsebino letošnjega dogajanja v Točki.Zate. 

 

OTVORITEV

Slovesna otvoritev 30. prodajne razstave Frankfurt po Frankfurtu bo 14. novembra 2016 ob 11.30 pred Mestno hišo.

Udeležence bosta nagovorila direktorica Mladinske knjige trgovina, mag. Iva Premerl in dr. Uroš Grilc, vodja Urada za mladino MU MOL ter vodja projekta Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010. Slavnostna govornica bo prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, otvoritveno slovesnost pa bo popestrila folklorna skupina France Marolt. (V primeru slabega vremena bo otvoritev v Mestni hiši)

Po slovesni otvoritvi nadaljujemo s strokovnim posvetom na temo ekologije, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan.

Posvet bo ob 12. uri v veliki sejni sobi MOL.  

PROGRAM: • Kratka predstavitev projekta Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016O kemikalijah, človeku in okolju (prof. dr. Milena Horvat z Instituta Jožef Stefan; moderator novinar Matic Jerman) • Sobivanje s pametnimi mesti in skupnostmi (mag. Mitja Jermol z Instituta Jožef Stefan; moderatorka Renata Dacinger, novinarka RTV Slovenija)

 

ZA NAJMLAJŠE

V okviru letošnje prodajne razstave Frankfurt po Frankfurtu bo v Konzorciju prvič tudi prodajna razstava otroške in mladinske literature in prireditev za najmlajše. V  četrtek, 17. novembra, ob 17. uri bodo otroke obiskali maskoti Zmajčica Flora, ki je uradna maskota Ljubljane - Zelene prestolnice Evrope 2016, Maček Muri ter ilustratorka Jelka Reichman, letošnja častna meščanka Ljubljane. Dogodek bo povezovala pravljičarka Ida Mlakar Črnič.

 

30. prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu bo potekala od 14. do 19. novembra in bo na ogled v Knjigarni Konzorcij in Točki.Zate. (pred Mestno hišo).

Knjige na razstavi so naprodaj z 10 % popusta.

 

Prisrčno vabljeni na otvoritev in razstavo!

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.