Ožuljeni jezik – delavnica in večer slam poezije z avstrijskim slam poetom Mariem Tomicem

Kategorija: Prireditve
Datum: 22.11 2016 - 24.11 2016 0.00
Lokacija: MKC Maribor in kavarna Piaf

Mario Tomic je eno najbolj uveljavljenih imen avstrijske slam poezije. Živi in dela v Gradcu kot slam poet in umetnik govorjene besede, moderator, mentor in predavatelj. Izvaja delavnice s področja slam poezije in pripravlja predavanja na šolah in univerzah. Je slam prvak avstrijske Štajerske in Koroške 2012 ter 2014, predsednik združenja »PLuS – Performte Literatur und Slam«, soustanovitelj graškega bralnega cikla »Nasilje ni branje« in ustanovitelj največje mesečne literarne slam prireditve po imenu »Slam Avditorij«.

 

Tomic bo v Mariboru gostoval v torek, 22. novembra,  in v sredo, 23. novembra 2016. Oba dneva bo v popoldanskem času potekala slam delavnica pod njegovim mentorskim vodstvom v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16.

Prvi dan delavnice bodo med 17. in 20. uro udeleženci pridobili osnovno znanje o slam poeziji, spoznali razlike in sorodnosti med slam poezijo in klasično poezijo, sledilo bo praktično delo s kratkimi pisnimi nalogami. Drugi dan je namenjen praktičnim individualnim pisnim nalogam ter vajam, povezanim z nastopom na odru, delavnica pa bo potekala med 15. in 18. uro.

V sredo, 23. novembra ob 19. uri bo v kavarni Piaf na Poštni ulici potekal sedmi mariborski pesniški slam večer z imenom Ožuljeni jezik, na dogodku bo Tomic nastopil kot posebni gost.

 

Gostovanje avtorja, delavnico in Ožuljeni jezik pripravlja MKC Maribor – MKC Črka v sodelovanju s kavarno Piaf, Bando frdamano in Slam zverinami.

 

Dogodek so finančno podprli Mestna občina Maribor, Javna agencija RS za knjigo, Urad RS uza mladino in Avstrijski kulturni forum.