Veselo prešernovanje v Mestni knjigarni Maribor

Kategorija: Prireditve
Datum: 08.02 2017
Lokacija: Mestna knjigarna Maribor

Najmlajši vabljeni v pravljično deželo z mačkom Murijem. Vsi skupaj pa se bomo z besedo in glasbo sprehodili skozi čas življenja.

Vabljeni na veselo prešernovanje v Mestni knjigarni Maribor

10.00–11.00       Otvoritev pravljične dežele in rajanje z mačkom Murijem

Najmlajši bralci ste prijazno vabljeni, da spoznate pravljično deželo – kotiček mačka Murija, kjer se bomo po novem dobivali vsako prvo soboto v mesecu na pravljično-ustvarjalnih delavnicah. Obiskal nas bo seveda tudi maček Muri, s katerim boste lahko zapeli, zaplesali in se z njim fotografirali. V pravljično deželo nas bo popeljala Simona Kopinšek. Skupaj bomo izdelovali Murijeve kape in medalje.

 

14.00–15.00       Z besedo in glasbo skozi čas življenja

O tem, zakaj za dogodivščine res nikoli ni prepozno, se bomo ob knjigi Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in 1 pogovarjali s filmsko in gledališko igralko Alenko Cilenšek, legendarnim glasbenikom Alfijem Nipičem, dramskim igralcem in komikom Tadejem Tošem, z gospo Elizabeto Kovačič, ki kipi od življenja, in Markom Slavičem, direktorjem Doma Danice Vogrinec. Odlomki iz knjige bodo iztočnica za debato in izmenjavo izkušenj, program pa bo povezovala Simona Kopinšek.

Za popestritev bodo z glasbeno-plesnimi vložki in recitali poskrbeli učenci Osnovne šole Draga Kobala. Pod mentorstvom Nine Štramec oz. Bojane T. Silič bodo nastopili: Nisa Mohorič, Lana Blagus, Maja Breznik, Lana Črnko, Amadej Šardi, Teja Brdnik, Sašo Krepek in Zara Bajde.

Lepo vabljeni!

Na kulturni praznik bo knjigarna za vas odprta od 9.30 do 16.00. Knjige slovenskih avtorjev in knjige, o katerih se bomo na dogodku pogovarjali, boste na dan prireditve lahko kupili z 10 % popusta

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.