Knjižne peripetije z Damjanom

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 15.03 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Ljubljana

Pogovor o knjigi Hiša. Gosta: Ivana Djilas in Boštjan Gorenc - Pižama

Knjižni prvenec Ivane Djilas Hiša je duhovito trpek roman o življenju vseh nas, zato ne more neopažen mimo knjižnih peripetij. Damjan Zorc se bo z gostoma pogovarjal o generaciji današnjih štiridesetletnikov, ki jih je gospodarska kriza postavila na hladno. Razblinile so se jim sanje, ne le o lastni hiši, ampak tudi o rednih službah, dostojnih honorarjih in še čem …  

Pred Damjanov mikrofon bosta sedla gledališka režiserka in avtorica knjigeHiša Ivana Djilas ter stand up-komik, prevajalec in pisatelj Boštjan Gorenc - Pižama.

Za začetek zanimive debate se nam ponuja tale iztočnica:

Danes nihče več ne varčuje … Danes se zadolžimo, vse novo izživimo do petintridesetega leta in potem odplačujemo, dokler ne crknemo. Ampak uživamo pa takoj.

Marcel Štefančič, potem ko je prebral knjigo: “Prebral. vmes nisem prižgal niti ene cigarete. Če bi bil roman še sto strani daljši, bi se odvadil kajenja. Upam, da si vsaj to pogodbo dobro podpisala, kajti tole bo bestseller. Lahko bi letelo tudi zunaj. To lahko predelaš tudi v top standup, s katerim lahko obideš deželo. Vidim pa tudi film Zdaj grem pa enga prižgat.”

Lepo vabljeni!

 

P.S. Na knjižnih peripetijah z Damjanom se nam lahko pridružite vsako tretjo sredo v mesecu ob 18. uri.

Peripetijam Damjana Zorca pa lahko sledite tudi na njegovem blogu.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.