Čarobni vrt slam poezije

Kategorija: Obvestila
Datum: 16.03 2017
Lokacija: Klub Wetrinsky, Maribor

Tretji četrtek v mesecu, dan, ko Vetrinjski dvor odpre vrata Ožuljenemu jeziku, se neizbežno bliža. Tako vas 16. marca ob 19. uri vabimo, da za uborne 3 evre vstopite na grajski vrt in si ogledate nastope mariborskih slamerjev.

Prispel je sv. Gregor, ki je v veselje večine prinesel luč. Ker je pomlad tako rekoč pred vrati, smo se Slam zverine odločile, da ji pripravimo cvetlični sprejem. V izbranih šopkih svojih pesmi, jo bodo zvončki klicali in trobentice budile, norice bodo opevale njen prvi pogled in vijolice se bodo veselile njenega prihoda. Med glasovi stotih pesmi bo prišla in žafran bo slavnostno oznanil njen nastop, pisana in svetla, prijateljica Pomlad. V občem rajanju in veselju ji bo le objokan snežak v senčnem kotu grajskega obzidja zapel žalostinko.

A kako lepše proslaviti dan, ko se ženijo ptički, kot pokazati na prihodnost poroke? Slabo leto bo od tega, kar je Tomo Podstenška – čisto pravega pisatelja – poljubila muza. Poljub se je prijel in v četrtek bo Tomo svetu predstavil plod njune ljubezni. Njuni peti knjigi, doslej sta imela tri romane in zbirko kratkih zgodb, je ime Papir, kamen, škarje in je roman. Kako je potekalo pisanje in druge zanimivosti, bo ponosnega pisatelja povprašala Helena Zemljič.

Ker pa sprejema Pomladi v čarobnem vrtu ni brez čarovnic, naj predstavim še te. Grad je v oskrbi Narodnega doma - Vetrinjskega dvora, gosti pa nas klub Wetrinsky. Da sprejem poteka gladko skrbi MKC Maribor - MKC Črka, vodstvo med gredicami pa prevzema Banda Ferdamana. Za rožice skrbimo Slam zverine in naključni nastopajoči (prijavite se na ozuljenijezik@gmail.com ali pri vhodu), vse skupaj pa ne bi bilo kaj dosti vredno brez vas. Zato ponovno vabljeni na Ožuljeni jezik, ki bo v četrtek, 16. marec 2017, ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru!