KUD Sodobnost international: Spletna predstavitev antologije slovaških kratkih zgodb

Kategorija: Prireditve
Datum: 29.03 2017

Pri KUD Sodobnost International je v zbirki Izmenjave izšla antologija slovaških kratkih zgodb, nastalih med letoma 1990 in 2015, z naslovom Slovaške zgodbe. Izjemen prevod je delo Andreja Pleterskega, ki je zgodbe tudi izbral. Kratke zgodbe so reprezentativen del slovaške književnosti, tako da izbor prinaša najboljša dela slovaških avtorjev tega časa. Andrej Pleterski je spisal tudi uvodno besedo in natančne biografije vseh predstavljenih avtorjev, medtem ko je za tehtno spremno besedo poskrbela dr. Dana Hučková, predstojnica Inštituta za slovaško književnost Slovaške akademije znanosti v Bratislavi.

Slovaške zgodbe so rezultat prevajalčevega sedemletnega namenskega prebiranja in odbiranja, ki je privedlo do obsežnega izbora, prvega poskusa sistematične prestavitve slovaških kratkih zgodb. »Slovaška kratka zgodba je v zadnjih desetletjih prehodila zavidljivo pot, na kateri je, kot se zdi, nosila vso težo slovaške književnosti, a je v tem trenutku še vedno v osupljivem stanju,« je v uvodu zapisal Andrej Pleterski.

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 29. 3. 2017, med 10. in 14. uro, ko bomo na www.sodobnost.com, na podstrani Novice, v živo predstavili antologijo. Vsi, ki boste na naši spletni strani v času spletne predstavitve knjige antologijo naročili, boste prejeli 10-odstotni popust.Knjiga je izšla s finančno podporo JAK.