Komunike: Zvezde in makova zrna

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 05.04 2017
Lokacija: Antikvariat knjigarne Libris, Prešernov trg 9, Koper

V sredo, 5. 4. 2017, ob 19. uri se bomo v antikvariatu knjigarne Libris srečali s prevajalko in lektorico mag. Andrejo Kalc, profesorjem matematike na Pedagoški fakulteti dr. Darjom Feldo ter učiteljico Vesno Tripković, ki je zasnovala in izvaja program zgodnjega naravoslovja v Pionirskem domu.

Ob knjigi Zvezde in makova zrna ukrajinskih avtorjev Romane Romanišin in Andrija Lesiva bomo z gosti iskali odgovore na vprašanja: koliko v Sloveniji poznamo ukrajinsko književnost? Kako se povezujeta literatura in naravoslovje? Kako prevajati matematiko? Zakaj je matematika pomembna in zakaj je lahko lepa in navdihujoča tudi za tiste, ki je v šoli ne marajo? Kako otrokom približati naravoslovje? Kako matematiko uvesti v družinsko življenje? Dotaknili se bomo tudi zvezdogledov in kozmičnega prostranstva v literaturi.

Pogovor bo moderirala urednica knjige dr. Barbara Pregelj.

 

 

Dorin svet je nenavaden in čaroben, saj ga naseljujejo števila, števke in formule. Ker s preštevanjem rada meri vse, kar jo obkroža, tudi veliko stvari spoznava. Tako pred spanjem namesto preprostih slončkov prešteva neobičajne živali iz oddaljenih krajev, radovednost pa usmerja njen pogled tudi v oddaljene kotičke vesolja. Ji bo zahtevna naloga, ki si jo je zastavila, uspela?

O avtorjih:

Romana Romanišin in Andrij Lesiv sta mlada ukrajinska umetnika (oba rojena leta 1984), ki že več kot desetletje skupaj ustvarjata na področju ilustracij in likovne opreme knjig. Za svoje delo sta prejela že več nagrad, zadnjo med njimi, prav za pričujočo slikanico, leta 2014 v Bologni.

Iz recenzije Renate Rugelj v Bukli

 

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite!