Knjižne peripetije z Damjanom: Pogovor o knjigi Sijaj

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 19.04 2017
Lokacija: knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Sreda, 19. april 2017, knjigarna in papirnica Konzorcij

 

Pogovor o knjigi Sijaj. Gosta: Mojca Širok in David Urankar

 

Za aprilske knjižne peripetije je Damjan izbral nov roman znane italijanske pisateljice Margaret Mazzantini Sijaj, ki ponuja številne teme za debato o občutkih zavrnitve, obžalovanja in sramu, ki nam jih nalaga družba, ali pa tudi sami. Dva fanta, dva moža, dve neverjetni usodi v 80-ih letih na jugu Italije. Nam je obdobje, v katerega je avtorica postavila dogajanje, res tako zelo tuje? Ali pa se podobnimi predsodki soočamo tudi v današnji družbi, tudi slovenski.

Gosta peripetij bosta televizijska novinarka in dolgoletna dopisnica iz Rima Mojca Širok ter televizijski voditelj David Urankar.

O knjigi Sijaj:

Guido in Constatino že od zgodnjega otroštva živita v isti hiši, čeprav v različnih svetovih. Guido je edinec premožne meščanske družine, Constatino hišnikov sin. Med fantoma se porodijo nežna čustva, a so občutki sramu prehudi in njuna vez se pretrga. Guido oddide v tujino. Pa vendar ne razdalja ne nove zveze, ki jih oblikujeta, ne preglasijo ljubezni, ki ju povezuje.

 

»To ni knjiga o tem, da ljubezen premaga vse ovire. To je zgodba o poti, polni ovir, potovanja vase, v človekov značaj, večplastna in polna obžalovanj.«

Blog L'angolo dei libri

 

P.S. Na knjižnih peripetijah z Damjanom se nam lahko pridružite vsako tretjo sredo v mesecu ob 18. uri.

Peripetijam Damjana Zorca pa lahko sledite tudi na njegovem blogu.