Drago Jančar z novim romanom na Noči knjige v NUK

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 21.04 2017
Lokacija: NUK, Turjaška 1, Ljubljana

Vabimo vas, da se nam na Noč knjige, 21. aprila, ob 19.00 pridružite v , kjer bo Drago Jančar predstavil svoj novi roman In ljubezen tudi (Beletrina, 2017). Z enim najuglednejših ter najbolj priznanih slovenskih pisateljev se bo pogovarjal Mitja Čander, direktor založbe Beletrina. Odlomke iz novega romana bo interpretirala igralka Barbara Ribnikar, po dogodku pa bo sledilo sproščeno druženje.

 

Roman In ljubezen tudi je postavljen v Maribor v času druge svetovne vojne. Med naraščanjem nasilja v okupiranem Mariboru, med uporniki v pohorskih gozdovih, v koncentracijskem taborišču na severu Evrope in med povojnim prevzemanjem oblasti se v štirih poglavjih odvijajo zgodbe ljudi, ki so v tej zgodovinski blodnjavi nasilniki, žrtve ali oboje hkrati. Vsakdo skuša po svojih močeh ubraniti  ljubezen pred nesmislom zla in porazom človeškega dostojanstva. In tudi ljubezen se, ne glede na svojo moč, skrha ter duh utrudi, kot je zapisano v neki Byronovi pesmi, ki jo veliko let po tragičnih dogodkih bere ena od junakinj, ko po naključju vzame v knjigarni knjigo s police.

  

Drago Jančar je nedvomno najbolj plodovit, najbolj nagrajevan, doma in v tujini, najbolje prodajani in najbolj prevajani slovenski avtor. (Vesna Milek, Delo)

  

 

 

S tem dogodkom se NUK pridružuje gibanju Slovenija bere in obeležuje 10-letnico Zakona o obveznem izidu publikacij.

Knjiga bo izšla s finančno podporo JAK RS in Mariborskega Vodovoda.