Potepanja s knjigo in Kompasom: Škotska in Irska

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 08.06 2017
Lokacija: knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Četrtek, 8. junij 2017, ob 18. uri, knjigarna Konzorcij, Ljubljana

 

V knjigah so zgodbe. O človeku in svetu. Odlične zgodbe o obojem pa pripovedujejo tudi Kompasovi poznavalci sveta. Prisluhnite jim. Razširite meje svojih obzorij, spoznajte nove svetove in drugačne kulture.

Škotska in Irska:

Vabimo vas, da se nam pridružite na slikovitem raziskovanju Škotske in Irske. Škotska je dežela hribovitih področji, ovc in kakovostne volne, svetovno znanih vrst viskija in predvsem pravljičnih gradov, kjer še vedno živijo škotski lordi, nekaj mesecev v letu pa vrata svojih gradov odpro tudi obiskovalcem. V drugem delu predavanja vas bomo popeljali v svet smaragdnega otoka Irske, ki se lesketa v »40-ih odtenkih zelene barve« kot je naslov znane pesmi. Dežela je živi muzej bogate keltske dediščine, ki jo je nasledila krščanska kultura s številnimi samostani in dala deželi njen simbol – triperesno deteljico. Pravo vsebino pa dajo Irski ljudje s svojo prijaznostjo, dobro voljo in kreativnostjo. Irska vam kliče Failte - dobrodošli!

Lepo vabljeni!

 

 

Dogodki Potepanja s knjigo in Kompasom ponujajo ciklus potopisnih predavanj o slikovitih svetovih, ki jih odpirajo in razpirajo knjige in potovanja. Vsak drugi četrtek v mesecu, v knjigarni Konzorcij.