24. Živa književnost: literarno-glasbeni festival

Kategorija: Prireditve
Datum: 02.06 2017 - 09.06 2017 0.00
Lokacija: Pred ŠKUCem ,stari trg 21, Ljubljana

 

 

P R O G R A M

 

petek, 2. 6., ob 20.00

Večer z avstrijsko-slovenske pesniške prevajalske delavnice

Ann Cotten, Cornelia Travnicek, Gregor Podlogar, Jakob Kraner, Kaja Teržan, Tone Škrjanec

Vodi: Brane Mozetič

Glasba: Ajda Stina Turek & Vid Jamnik

 

sobota, 3. 6., ob 20.00

Stéphane Lambert, Belgija

Vodi: Brane Mozetič

Glasba: Getonka

nedelja, 4. 6., ob 20.00

Blaž Božič

Vodi: Andrej Tomažin

Glasba: Blaž Božič

 

ponedeljek, 5. 6., ob 20.00

Barbara Korun

Vodi: Ana Makuc

Glasba: Irena Tomažin

 

torek, 6. 6., ob 20.00

Metka Lampret

Vodi: Robert Kuret

Glasba: Jana Beltran

 

sreda, 7. 6., ob 20.00h

Aja Zamolo

Vodi: Asja Hrvatin

Glasba: Najoua

 

četrtek, 8. 6., ob 20.00

Jedrt Lapuh Maležič

Vodi: Ana Geršak

Glasba: Boring Couple

 

petek, 9. 6., ob 20.00

Franco Buffoni, Italija

Vodi: Gašper Malej

Glasba: Borut Mori in Igmar Jenner

 

 

 

 

 

 

PREDSTAVITVE SODELUJOČIH

 

petek, 2. 6., ob 20.00

Večer z avstrijsko-slovenske pesniške prevajalske delavnice

Ann Cotten, Cornelia Travnicek, Gregor Podlogar, Jakob Kraner, Kaja Teržan, Tone Škrjanec

Vodi: Brane Mozetič

Glasba: Ajda Stina Turek & Vid Jamnik

 

Ann Cotten se je rodila v ZDA, odraščala pa na Dunaju. Piše tako v angleščini kakor v nemščini, njene zbirke pa so izšle pri najpomembnejših založbah. V svojem delu združuje sodobne teme in prijeme konkretne poezije.

 

Cornelia Travnicek (1987), pesnica in pisateljica, ki je študirala sinologijo in računalništvo. Njeno delo je

močno povezano z virtualno resničnostjo in vizualizacijami. Sodi v mlajšo generacijo avstrijske poezije.

 

Gregor Podlogar (1974) je sodeloval pri oblikovanju pesniških festivalov Trnovski terceti in Dnevi poezije in vina ter bil več let urednik slovenskega dela mednarodnega spletnega pesniškega portala Lyrikline. Objavil je več pesniških zbirk in sodeloval na treh cedejih poezije z glasbo: Zmajevo oko (2001), Košček hrupa in ščepec soli (2003) in Milijon sekund bliže (2006). Prevajal je indijsko prozo (Narayanov roman Vodnik) in sodobno ameriško poezijo (C. Hawkey, L. Solomon, P. Killebrew, A. Berrigan idr.).

 

Jakob Kraner je pesnik mlajše avstrijske generacije, ki raziskuje zvočno in video poezijo ter v živo nastopa po celotnem nemškem jezikovnem območju. Nase je opozoril tudi s svojimi pesniškimi izdajami.

 

Kaja Teržan (1986) je ustvarjalka; med drugim performerka, ki je nekoč predvsem plesala, toda življenje je hotelo, da se ples umakne poeziji oz. pretvori vanjo. Tako je nastala pesniška zbirka Delta. Zbirka je doživela zelo ugoden odziv, tako doma kot tudi v tujini.

 

Tone Škrjanec (Ljubljana, 1953), pesnik in prevajalec. Objavil je devet pesniških zbirk, zadnjo Sladke pogačice v letu 2015.  Njegove pesmi so uvrščene v številne domače in tuje antologije in prevedene v velik del svetovnih jezikov. Izdal je tudi ploščo poezije z glasbo Lovljenje ritma in sodeloval na dveh kompilacijskih ploščah poezije z glasbo. Prevaja iz angleščine, hrvaščine in srbščine, predvsem poezijo. Prva prevedena knjiga (Charles Bukowski: Pesmi, v soavtorstvu z Janijem Saksido) je izšla leta 1990. Do zdaj je izdal 22 leposlovnih knjig prevodov (4 v soavtorstvu), zadnjo John Berryman: Sanjske pesmi leta 2015.

 

 

Ajda Stina Turek & Vid Jamnik

 

Ajda Stina Turek, letnik 1994,  je  jazz pevka in skladateljica, ki je leta 2013 v Italiji na poletni šoli Berklee Jazz Clinics v okviru Jazz festivala Umbria v Perugi v konkurenci 60 mladih pevcev iz 29 držav prejela delno štipendijo za štiri leta študija na Berklee College of Music v Bostonu. Tako je septembra 2014, po maturi na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer jo je petje poučevala prof. Nada Žgur, pričela s študijem jazz petja v Bostonu.

Med ostalimi uspehi je aprila 2014 kot najmlajša udeleženka prišla v finale Riga Jazz Stage v Latviji in se uvrstila na kompilacijsko zgoščenko The best of Riga Jazz Stage 2014. Ajdo je med Obrazi nove glasbene generacije predstavil SIGIC, bila je gostja Jazz avenije na Radiu Slovenija. Večkrat je nastopila z Big bandom RTV SLO, na Norveškem se je udeležila poletnega Improvisation Jazz Campa.  Na letnem vrtu Društva slovenskih pisateljev je z RTV Slovenija julija 2016 posnela koncert »Ajda Stina Turek & Erik Marenče Trio«, v katerem se je predstavila s svojimi avtorskimi jazz skladbami. V večini je avtorica tako glasbe, besedila in aranžmajev, v petju pa rada improvizira. Je štipendistka Berklee College of Music, Ministrstva za kulturo RS in AS Fundacije.

 

Vibrafonist Vid Jamnik, letnik 1993, je dodiplomski študij zaključil leta 2012 na jazz oddelku KONSE v Celovcu, v  okviru študentske izmenjave Erasmus je študiral na Jazz Institutu Berlin, že četrto leto pa študira na Berklee College of Music v Bostonu, kjer je po prvem semestru študija prejel njihovo »The Most Active Mallet Performer Award« in bil dve leti zapored uvrščen na zgoščenko šolske založbe Jazz Revelation Records in jo zastopal na festivalu Umbria Jazz v Italiji in na turneji po Franciji. Skladba se je uvrstila tudi na kompilacijsko zgoščenko Jazz Slovenia 2015. Je zmagovalec italijanskega Euritmia. S svojo zasedbo Urgent Detergent je bil leta 2015 uvrščen v finale EBU European Jazz Competition na Nizozemskem. Kot gost je veliko nastopal s triom svojega mentorja, legendarnega hrvaškega vibrafonista Boška Petrovića, s priznanimi glasbeniki in zasedbami in JMI Jazz World Orchestra pod vodstvom Luisa Bonille. Dvakrat je koncertiral na Tajvanu z zasedbo Miszform Project, ki preigrava mešanico tradicionalne tajvanske glasbe in jazza. Je vodja ali član naslednjih zasedb: Urgent Detergent, Vid Jamnik & the Mediterranean Connection, Vid Jamnik/Ratko Zjača Duo, Vid Jamnik Quartet, You've Got That Swing (z Eddie Luis & His Jazz Passengers), Jazz Continuo, Miszform Project in Ajda Stina Turek Trio.

 

sobota, 3. 6., ob 20.00

Stéphane Lambert, Belgija

Vodi: Brane Mozetič

Glasba: Getonka

 

Stéphane Lambert, rojen leta 1974 v Bruslju, sodi med odmevnejše nove glasove valonske literature. Doslej je izdal več knjig poezije, romanov in krajše proze. Plodovit je tudi na področju esejistike, še posebno rad piše o slikarstvu: njegovi knjigi o Claudu Monetu in Marku Rothku sta doživeli igralski interpretaciji. V literaturi, pogosto avtobiografski, se posveča želji, telesu, identiteti, družini, smrti in kaosu sodobnega sveta, nenehno pa je prisoten nemir homoseksualnosti. Melanholična pripoved, s pridihom ironije, se odvija v natančnem jeziku, ki s svojo čistostjo in ostrino zadaja trpko bolečino. Pripoved Moje razgaljeno telo, ki je lani izšla v slovenskem prevodu, se osredotoča na telo, odkrivanje lastnega telesa, njegovega življenja, ki je hkrati tudi naše.

 

Skupina Getonka poustvarja glasbeno izročilo različnih evropskih tradicij. Njihov repertoar zajema paleto zvrsti, med katerimi najdemo tako sevdah, rembetiko, cigansko glasbo in starogradske pesmi, aranžmaji pa stremijo k verodostojni interpretaciji izvirnih oblik. Njeni člani so se kot glasbeniki uveljavili že v njihovih prejšnjih zasedbah. Pevko Pashalino Pop Gligorovo je bilo moč slišati v različnih zasedbah kot so ŽPZ Kombinat, duo Tabiet, MKD Kalina. Kontrabasist in kitarist Boštjan Benčič je igral v skupinah Štirje pravi dedci in Crazed Famers, trenutno ga lahko srečamo tudi v Kombinatu, Xenii+2 ter Jari & Jarci. Violinistka Maruša Jenič je nastopala v zasedbah Brin in Uluru. Na odru so se prvič srečali v projektu Zadnji cabaret.

Zasedba: Pashalina Pop Gligorova, vokal, Maruša Jenič, violina, Boštjan Benčič, bas, kontrabas, kitara, Bojan Rajh, kitara, tamburica

 

nedelja, 4. 6., ob 20.00

Blaž Božič

Vodi: Andrej Tomažin

Glasba: Blaž Božič

 

Blaž Božič, rojen v Ljubljani 1991, je absolvent študija klasične grščine in primerjalnega jezikoslovja na Filozofski fakulteti UL. Poleg številnih revijalnih objav je izdal chapbook Grč (KUD Kentaver, 2011) in dve pesniški zbirki: Potem smo si vranice odprli na nežno valujoči livadi (KUD France Prešeren, 2013) ter K območnim poročilom (Center za slovensko književnost, 2016). Nekaj njegovih pesmi je bilo prevedenih v srbščino in angleščino. Kot kitarist skupine nevem nevem in človek za eksperimentalnim breakcore-spoken word projektom SsmKOSK je zavezan tudi področju glasbe in zvoka. 

 

 

ponedeljek, 5. 6., ob 20.00

Barbara Korun

Vodi: Ana Makuc

Glasba: Irena Tomažin

 

Barbara Korun se je rodila 1963 v Ljubljani, kjer je tudi diplomirala iz slovenščine in primerjalne književnosti ter 18 let učila na srednjih šolah. Potem je bila nekaj let zaposlena v slovenskih gledališčih kot PR, lektorica in dramaturginja, zdaj je samozaposlena v kulturi. Njena prva pesniška zbirka Ostrina miline (1999) je dobila nagrado za najboljši prvenec, njena četrta knjiga Pridem takoj (2011) pa Veronikino nagrado in nagrado zlata ptica. Režirala je monodramo Gospa Judit (po Cankarjevi noveli) z Lenčo Ferenčak v naslovni vlogi (2003), s tolkalistom Zlatkom Kaučičem pa je posnela CD Vibrato tišine (2006) s pesmimi Srečka Kosovela. Že več kot pet let organizira redna mesečna pesniška srečanja s pesmimi slovenskih pesnic Pesnice o pesnicah in dela kot prostovoljka v Azilnem domu in v Rogu. Njene pesmi so objavljene v petdesetih antologijah v več kot dvajsetih jezikih, v tujini je izšlo tudi ducat prevodov njenih zbirk. Lani je prejela italijansko mednarodno nagrado Regina Coppola. Vmes (2016, zbirka Aleph) je njena šesta pesniška zbirka.

 

 

Irena Tomažin si je ustvarjalno pot najprej utirala na področju gledališča in plesa. V svoji drugi solo predstavi Kaprica (2005) pa se je že osredotočila na glas in začela intenzivneje raziskovati sam glasovni izraz. Leta 2006 je naredila predelavo Kaprice za festival Mesto žensk, ki se imenuje (S)pozaba kaprice. Sledili so projekt Kot kaplja dežja v usta molka (2008), za katerega je na festivalu Gibanica prejela nagrado, Splet okoliščin (2010) v sodelovanju z Josephine Evrard in Okus tišine vedno odmeva (2012).

Mathieu Copeland jo je leta 2011 povabil k projektu Une exposition a etre lue v Ženevo (HEAD), kjer je sodelovala pri postavitvi razstave, poučevanju sodelujočih in istoimenski knjigi, v kateri so bile objavljene njene kompozicije za glas in telo. Leta 2013 sta sodelovanje nadaljevala pri projektu Chorégraphier l’exposition (Ferme du Buisson, Paris), kjer je sodelovala s kompozicijo ter tekstom Prazna mesta glasu (Voice's Empty Spaces).

Od leta 2006 ima solo projekt za glas in diktafone imenovan iT, s katerim gostuje doma in v tujini. V 2011 je naredila zgoščenko Crying games (zavod Atol) z Aldom Ivančičem, z njim je sodelovala pri Bast Kolektivu in zgoščenki Retinal Circus. V okviru mednarodnega projekta Co-voicings bosta izdala zgoščenko Okus tišine – glasbo iz predstave Okus tišine vedno odmeva. Poučuje tudi redne delavnice z glasom v Ljubljani in tujini.

 

 

torek, 6. 6., ob 20.00

Metka Lampret

Vodi: Robert Kuret

Glasba: Jana Beltran

 

Metka Lampret se je rodila v času informbiroja, če kdo še ve, kdaj je to bilo, vsekakor v predzgodovini, nekaj bila v šoli, končala gimnazijo, šla na ekonomijo (zaradi kruha), bila v službi na meji z Avstrijo kot carinski deklarant, po sili večkrat prevajalka, zaslužena penzionistka, strastna vrtnarka (večino časa v viseči mreži pod drevesi) in bralka, udeleženka literarnih natečajev (kadar ne zamudi rokov). Objavila je zbirko kratkih zgodb Kam bi dala takle dan (Cankarjeva založba, 2016), za katero je prejela nagrado za najboljši knjižni prvenec.

 

Jana Beltran sicer aktivna članica zasedbe All Strings Detached, s katero je aprila izdala drugi album There's Something Painful About The Pearls, tokrat na odru s svojim solo projektom. Projekt, ki že nekaj let nastaja v tihem, mirnem, kontemplativnem okolju, prepleta osebne pripovedi z minimalističnimi kitarskimi kompozicijami...

 

 

sreda, 7. 6. ob 20.00h

Aja Zamolo

Vodi: Asja Hrvatin

Glasba: Najoua

 

Aja Zamolo poezijo bere in posluša, najraje v zakajenih prostorih. Ne objavlja. Vsakodnevno se bori z razdrobljenimi urniki. Niti ne preveč spretno manevrira med ekologijo in avtonomnimi prostori.

 

Duo Najoua je glasbeni projekt Ane Kravanja in Sama Kutina. Avtorsko glasbo izvajata na trinajstih, pri nas izdelanih kalimbah, ki so sicer tradicionalen afriški inštrument. Skladbe so izrazno dinamične, raznolike v prepletanju ritmičnih in melodičnih variacij na trinajstih tonih kalimbe in vključujejo improvizacije, iz katerih se tudi porajajo. Od ponavljajočih se, v trans ponašajočih kompozicijah, se glasba prelevi tudi v igrive humorne viže in nenavadne zvoke, ki izhajajo iz eksperimentiranja.

Zasedba: Samo Kutin – kalimba, Ana Kravanja – kalimba.

 

 

četrtek, 8. 6., ob 20.00

Jedrt Lapuh Maležič

Vodi: Ana Geršak

Glasba: Boring Couple

 

Jedrt Lapuh Maležič (1979) je samozaposlena prevajalka leposlovja in humanistike iz angleščine in francoščine, ki v zadnjih letih tudi piše. Lani sta izšli njeni kratkoprozni zbirki Težkomentalci (LUD Literatura) in Bojne barve (Škuc Lambda), trenutno pa se ukvarja z romanom, katerega izid je predviden za naslednje leto. Je navdušena konzumentka kulturnih prireditev, od predstav in projekcij do literarnih večerov. Med avtorji, ki jih je z veseljem prevajala, so tudi Jeet Thayil, Julie Otsuka, Khaled Hosseini, Nelson Mandela, Matthew Lewis, Ransom Riggs, Mircea Eliade, Eve Ensler, Miguel Ruiz itd.

 

 

Boring Couple so lansko jesen v samozaložbi objavili dva digitalna albuma dvanajstih pesmi (Dolgočasni pari in Krave na https://boringcouple.bandcamp.com), ki so jih s Primožem Vozljem posneli na podstrehi Vodnikove domačije in jih nato predstavili na več koncertih. Njihovo spevno in počasno (tako rekoč komorno) glasbo zaznamujejo daljša, pogosto meditativna besedila in združitev številnih glasbenih vplivov (od folka, alter-country-rocka, do jazza in funka). Pripravljajo že tudi nov material za album, ki bo naslovljen Našvil. Del tega materiala boste lahko slišali tudi na njihovem tokratnem nastopu.

Zasedba: Ana Pepelnik (glavni glas), Ana Svetel (klavir, glas), Mitja Drab (kitara, glas), Andrej Hočevar (bas kitara, glas), Primož Čučnik (besedila).

 

 

petek, 9. 6., ob 20.00

Franco Buffoni, Italija

Vodi: Gašper Malej

Glasba: Borut Mori in Igmar Jenner

 

Franco Buffoni (1948), rojen v lombardijskem mestecu Gallarate, živi v Rimu; deloval je kot univerzitetni profesor angleške in primerjalne književnosti, veliko se je ukvarjal tudi s prevajanjem in prevodoslovjem. Je avtor številnih nagrajenih pesniških zbirk: najvidnejše so Suora carmelitana (1997), Il Profilo del Rosa (2000), Guerra (2005), Noi e loro (2008), Roma (2009), Jucci (2014), Avrei fatto la fine di Turing (2015), njegov antološki izbor pa je izšel 2012 v elitni zbirki Oscar Mondadori. V slovenščini je bil prvič predstavljen v antologiji gejevske poezije Moral bi spet priti. Lani pa je izšel prevod njegovega romana Byronov služabnik.

 

 

Borut Mori in Igmar Jenner

Njuno sodelovanje se je začelo leta 2004, ko sta se spoznala na Univerzi za glasbo v Gradcu. Hitro sta razvila svoj slog glasbe s katerim sta navdušila v klubih in koncertnih dvoranah. Glasbenikoma je s svojim pristopom do glasbe uspelo združiti zvočne tradicije iz različnih koncev sveta, ter jim dodati lasten, unikaten zvok. Tako glasba diha v posebnem sožitju različnih glasbenih zvrsti ter se spogleduje z jazzom in etnom. Tehnična dovršenost, melanholična umirjenost in uigranost glasbenikov pa na koncertih ustvarijo popolno glasbeno doživetje. Leta 2009 sta posnela avtorsko zgoščenko z naslovom Perunika, za katero sta v letu 2010 prejela prestižno avstrijsko glasbeno nagrado Austrian World Music Award. Ta jima je odprla pot na različne koncertne odre in festivale. Med drugim sta bila povabljena k sodelovanju na Accordion Festival na Dunaju, Košice Evropska prestolnica kulture 2013 na Slovaškem, Glatt und Verkehrt festival v Kremsu, Jazzwerkstadt v Gradcu, Linzfest v Linzu, Festival Lent v Mariboru, Jazz and Snow festival v Gasteinu itd… Pred kratkim je izšla druga zgoščenka z naslovom Media nocte.

Zasedba: Borut Mori – harmonika, Igmar Jenner – violina.

 

 

Živa književnost

1994–2016

 

Tuji literati/tke:

Maram Almasri (Sirija/Francija), Yahuda Amichai (Izrael), Rikardo Arregi Diaz De Heredia (Španija), Clare Azzopardi (Malta), Jusef Bazi (Libanon) Joshua Beckman (ZDA), Alexandre Bergamini (Francija), Elisa Biagini (Italija), Keith Borg (Malta), Nicole Brossard (Kanada), Cindy Lynn Brown (Danska), Richard Burns (Velika Britanija), Tsead Bruinja (Nizozemska), Antoine Cassar (Malta), Yolanda Castano (Španija), René de Ceccatty (Francija), Johan Christiansson (Švedska), Xi Chuan (Kitajska), William Cliff (Belgija), Jordan Cvetanović (Srbija), Kaća Čelan (Srbija), Dmitro Čistjak (Ukrajina), Bei Dao (Kitajska), Jean Paul Daoust (Francija), Casimiro de Brito (Portugalska), Arnold De Vos (Italija), Jacek Dehnel (Poljska), Lidija Dimkovska (Makedonija), Angeliki Dimouli (Grčija), Daša Drndić (Hrvaška), Haydar Ergülen (Turčija), Manuel Forcano (Španija), Nathalie Gassel (Belgija), Alicia García Núnez (Španija), Patrizia Gattaceca (Francija), Andras Gerevich (Madžarska), Tatjana Gromača (Hrvaška), Arti H. N. (Indija), Anna Gulczynska (Poljska), Mette Ostgaard Henriksen (Danska, Ioana Ieronim (Romunija), Ilze Jansone (Latvija), Travis Jeppesen (ZDA/Češka), Rodolfo Häsler (Kuba/Španija), Kätlin Kaldmaa (Estonija), Jyrki Kiiskinen (Finska) Dimitrij Kuzmin (Rusija), Tom Lanoye (Belgija), Valerij Ledenjov (Rusija), Timothy Liu (ZDA), Martín López-Vega (Španija),  Kenneth Krabat (Danska), Stanislav Lvovsky (Rusija), Valter Hugo Mae (Portugalska), Cinta Massip (Španija), Anna Mattsson (Švedska), Bejan Matur (Turčija), Maurizio Mattiuzza (Italija), Ana Merino (Španija), Laura Moniz (Portugalska), Eileen Myles (ZDA), Gabriella Musetti (Italija), Samira Negrouche (Alžirija), Rachid O (Maroko/ Francija), Cathal O'searcaigh (Irska), Helga Pankratz (Avstrija), Kallia Papadaki (Grčija), Monica Pavani (Italija), Marko Pogačar (Hrvaška), Aleksandar Prokopief (Makedonija), Ivan Rjabči (Ukrajina), Jaime Rocha (Portugalska), Paolo Ruffilli (Italija), Rami Saari (Izrael), Mamta Sagar (Indija), Ieva Samauska (Latvija), Julia Sarachu (Argentina), Benat Sarasola (Španija), Lawrence Schimel (Španija), Ivar Sild (Estonija), Mima Simić (Hrvaška), Goce Smilevski (Makedonija), Mirela Sula (Albanija), Anna T. Szabó (Madžarska), Kazuko Širaiši (Japonska), Srđan Tešin (Srbija), Thórunn Valdimarsdóttir (Islandija), Edward van de Vendel, (Nizozemska),

Nora Verde (Hrvaška), Hans Van De Waarsenburg (Nizozemska), Karlis Verdins (Latvija), Katy Watson (Velika Britanija), Christopher Whyte (Velika Britanija), Adam Wiedemann (Poljska), Yasuhiro Yotsumoto (Japonska)

 

Slovenski literati/tke:

Boris A. Novak, Alja Adam, Gabriela Babnik, Aleš Berger, Ciril Bergles, Andrej Blatnik, Berta Bojetu, Matjaž Brulc, Andrej Brvar, Stanislava Chrobakova Repar, Aleš Čar, Dušan Čater, Primož Čučnik, Aleš Debeljak, Milan Dekleva, Veronika Dintinjana, Franjo Frančič, Jasmin B. Frelih, Polona Glavan, Katja Gorečan, Tina Grandošek, Karlo Hmeljak, Andrej Hočevar, Kristina Hočevar, Stanka Hrastelj, Tibor Hrs Pandur, Alojz Ihan, Tatjano T. Jamnik, Drago Jančar, Maja Jančič, Goran Janković, Alenka Jovanovski, Milan Jesih, Iva Jevtič, Mila Kačič, Zoran Knežević, Dejan Koban, Marko Kodelja, Nina Kokelj, Petra Kolmančič, Barbara Korun, Taja Kramberger, Manka Križman Kremenšek, Mojca Kumerdej, Feri Lainšček, Jelena Lasan, Vesna Lemaić, Davorin Lenko, Mirana Likar Bajželj, Gregor Lozar, Svetlana Makarovič, Ana Makuc, Gašper Malej, Dušan Merc, Vinko Möderndorfer,Vida Mokrin Pauer, Andrej Morovič, Marjana Moškrič, Brane Mozetič, Aleš Mustar, Lela B. Njatin, Maja Novak, Teja Oblak, Meta Osredkar, Josip Osti, Ana Pepelnik, Katja Perat, Mateja Perpar, Matjaž Pikalo, Boris Pintar, Nedeljka Pirjevec, Klemen Pisk, Gregor Podlogar, Barbara Pogačnik, Lili Potpara, Uroš Prah, Sebastijan Pregelj, Marijan Pušavec, Jana Putrle, Primož Repar, Peter Rezman, Gaja Naja Rojec, Peter Semolič, Mateja Sever, Veronika Simoniti, Muanis Sinanović, Andrej Skubic, Lucija Stepančič, Urška Sterle, Marjan Strojan, Lucija Stupica, Nataša Sukič, Ana Svetel, Ivo Svetina, Tomaž Šalamun, Milan Šelj, Boris Šinigoj, Tone Škrjanec, Jan Šmarčan, Aleš Šteger, Veno Taufer, Kaja Teržan, Robert Titan,  Andrej Tomažin, Marjan Tomšič, Suzana Tratnik, Andrej Trobentar, Glorjana Veber, Saša Vergi, Maja Vidmar, Goran Vojnović, Tomislav Vrečar, Dane Zajc, Lučka Zorko, Uroš Zupan, Petra Zupančič

 

 

Društvo ŠKUC si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

Projekt so omogočili:

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, MOL, Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje, Turizem Ljubljana, Urad RS za mladino, Literature Across Frontiers, Avstrijski kulturni forum, Istituto Italiano di Cultura di Lubiana, Wallonie-Bruxelles International,  Center za slovensko književnost, Mercator,  Hotel Park, Slaščičarna pri vodnjaku,  Mitol, Druga violina, Pravična trgovina 3MUHE, Biro center, Dana, Ciciban in Cicido

 

Društvo ŠKUC, Stari trg 21, 1000 Ljubljana, www.skuc.org, info@skuc.org, tel/fax: 1 4303530, 1 4213142