Večer slam poezije z literarnim gostom Andrejem Rozmanom Rozo

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 15.06 2017
Lokacija: Klub Wetrinsky, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Ožuljeni jezik, večer mariborske slam poezije, se bo odvijal v četrtek, 15. junija 2017, ob 19. uri v klubu Wetrinsky. Pesniki se lahko za nastop prijavite na ozuljenijezik@gmail.com ali pri vhodu pol ure pred dogodkom. Vstop je za vas brezplačen. Nastop z vsako od treh avtorskih pesmi naj ne bo daljši od treh minut. Uporaba rekvizitov in kostumov ni dovoljena. Obiskovalce pa vabimo k plačilu treh evrov vstopnine.

Posebni gost tokratnega Ožuljenega jezika je Andrej Rozman Roza, pesnik, dramatik, režiser in igralec. Rojen je bil leta 1955 v Ljubljani, kjer še vedno živi. Po srednji šoli je na Filozofski fakulteti študiral slovenistiko, vendar je leta 1978 študij pustil, s prijatelji ustanovil Pocestno gledališče Predrazpadom in v naslednjih letih organiziral vrsto odmevnih gostovanj tujih uličnih gledališč v Ljubljani. Leta 1981 je ustanovil in do leta 1995 vodil Gledališče Ane Monro. Bil je začetnik improvizacijskih gledaliških tekmovanj v Sloveniji. Piše parodične in komične pesmi, pravljice in gledališke komedije za otroke in odrasle, predeluje klasična besedila za druge medije oziroma jih aktualizira v sodobnost ter prevaja. Marca 2003 je ustanovil Rozinteater*. Junija 2009 je ustanovil zaničniško versko skupnost.

Ožuljeni jezik poteka v organizaciji MKC Črke in Slam zverin, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom – Vetrinjskim dvorom ter klubom Wetrinsky, ter ob podpori Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport– Urada RS za mladino.

Vljudno vabljeni!