Branje Lidije Dimkovske v okviru projekta Kulturna soseska v Tivoliju

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 17.06 2017
Lokacija: Ustvarjalni center Švicarija, Tivoli, Ljubljana

V soboto, 17. junija 2017, ob 17. uri vabljeni na dvorišče Ustvarjalnega centra Švicarija v Tivoliju, na dogodek Kulturne soseske v programu Poletne muzejske nočiotvoritveni dnevi 32. grafičnega bienala: Kriterij rojstva v produkciji MGLC 

 

Zgodbe v travi, branje leposlovja v slovenskem in angleškem jeziku.

V slovenskem jeziku bere pesnica, esejistka in prevajalka Lidija Dimkovska.

V angleškem jeziku bere Asuka Ohsawa, sodelujoča umetnica na 32. grafičnem bienalu. 

Kulturna soseska, ki smo jo svečano otvorili 17. septembra 2015, združuje 7 uglednih nacionalnih kulturnih ustanov na živahni promenadi med Prešernovim spomenikom in Tivolijem, na malem prostoru med Tivolijem, Prešernovo, Cankarjevo, Tomšičevo ter Župančičevo ulico.

Kulturna soseska smo: Mednarodni grafični likovni center - MGLC, Moderna galerija, Narodna galerija, SNG Opera in balet Ljubljana, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije ter – iniciator projekta, Društvo slovenskih pisateljev. Združili smo se z vizijo dobrososedskega sodelovanja, prepleta programskih vsebin, skupnih dogodkov ter tudi skupne turistične ponudbe v smislu živega organizma.

Gre za sosesko, ki pod sloganom Bogastvo bogatega realno oživlja površino mesta in sega v Tivoli, ugledne, medijsko privlačne kulturne ustanove, združene v njej pa smo resnično »bogate«, tako v smislu kulturne in zgodovinske dediščine, kot tudi živahnega utripa ter programov, ki nudijo možnost za vrhunsko turistično izkušnjo tujih gostov, ki se mudijo v Ljubljani.Veselimo se vašega obiska.