Časopis za kritiko znanosti prihaja v INDE

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 20.06 2017
Lokacija: INDE, Koper

Avtonomni prostori kot laboratoriji nove družbenosti: vednost in praksa proti oziroma onkraj diktature normalnosti

 

 

V INDE v goste ponovno prihaja Časopis za kritiko znanosti. V torek, 20. junija 2017, ob 20. uri bomo v prostorih najmlajšega skvota v regiji skupaj razmišljali o avtonomnih prostorih in o njihovem pomenu za družbo nasploh. Dotaknili se bomo družbenih pogojev, v katerih avtonomni prostori nastanejo kot odgovor na realne potrebe neposrednega lokalnega okolja.

Ena od teh potreb je tudi nastajanje nove vednosti, ki ni neposredno povezana z ozkimi profitnimi interesi, kar je v času, ko je ta bolj in bolj izrivana iz univerze in drugod, neprecenljivega pomena. Ključno pa je njihova vloga tudi v tem, da delujejo kot politična vozlišča, ki tudi v času zaostrovanja družbenih napetosti ter pohoda ideologij sovraštva in individualne koristi zmorejo ohranjati vrednote antirasizma, antiseksizma in antifašizma kot živi del vsakdanjega antiavtoritarnega gibanjskega političnega organiziranja.

 

Z uredniki in urednicami ČKZ bomo spregovorili tudi o aktualnih pritiskih na avtonomne prostore na Obali. Z nami bodo odgovorna urednica revije Danijela Tamše, urednik številke Metelkova Andrej Pavlišič, urednica številke Anarhizem: onkraj obstoječega Tjaša Pureber in član uredništva Mitja Velikonja.