Noč knjigarn v knjgiarni Libris v Kopru

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 23.06 2017
Lokacija: knjigarna Libris, Prešernov trg 6, Koper

V letošnjem letu se knjigarna Libris že tretje leto zapored vključuje v projekt Noč knjigarn, ki ga pripravlja Društvo slovenskih založnikov. Letos se boste lahko v petek, 23. junija 2017, z nami družili vse do 22. ure.

 

V preteklih letih smo predstavili francosko in istrsko kulturo, letos pa bomo pobližje spoznali Ameriko: kaj vemo o njej in koga (poleg slavnega ameriškega zeta) od tam poznamo? Kateri so tisti ameriški avtorji, ki jih Slovenci najraje beremo? Dotaknili se bomo tudi stereotipov o Američanih, ki jih gojimo. Ali kateri izmed njih držijo? Ob pogovoru in glasbi bomo gotovo razbili kakšnega …

 

Prireditev, ki se bo začela ob 20. uri bo s pesmimi Boba Dylana večer popestril MATEJ KRAJNC, slovenski pisatelj, prevajalec in glasbenik; z ameriškega veleposlaništva v Sloveniji nas bosta obiskala DALLAS ANDERSEN in RUTH LIED, z nami bo RAWLEY GRAU, Američan, ki živi v Sloveniji že 15 let, med drugim je tudi predavatelj na Fakulteti za humanistiko,  sodelovala pa bo tudi ameriška prostovoljka Trajnostnega parka Istra.

 

Z gosti se bo pogovarjala BREDA BIŠČAK.

 

Knjigarna bo odprta do 22. ure, vsak večerni kupec pa bo ob nakupu knjige dobil še eno brezplačno.