Vabilo na individualne konzultacije za nemški književni trg – 18. avgusta 2017 v Ljubljani

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 18.08 2017
Lokacija: JAK, Metelkova 2b, Ljubljana

V času prevajalskega seminarja za prevajalke in prevajalce slovenske književnosti v nemščino, ki ga organizira JAK RS in bo letos potekal med 14. in 18. avgustom v Novem Mestu, bo Slovenijo obiskala Maike Nedo, svobodna urednica in agentka iz Berlina, nekdanja sodelavka založbe Berlin Verlag, specializirana za leposlovje za odrasle ter otroško/mladinsko literaturo in slikanico. Udeležencem seminarja bo predavala na temo Prevajalec kot literarni posrednik.

Maike Nedo bo imela v petek, 18. avgusta 2017, med 10. in 14. uro v Ljubljani individualne konzultacije za zainteresirane založnike, urednikeprevajalce, in sicer v angleščini ali nemščini. Vsak termin bo trajal pol ure, srečanja pa bodo na sedežu JAK (pritličje), Metelkova 2b, Ljubljana.

Na voljo je še 5 terminov. Vsi zainteresirani si lahko svoj termin rezervirate na e-naslovu: renata.zamida@jakrs.si

Priprava: kratek profil vaše založbe v angleškem ali nemškem jeziku (ali povezava do spletne strani vaše založbe, v kolikor je v angleščini) ter predlog največ treh knjižnih naslovov, o katerih bi se želeli pogovoriti. Da bo vaš termin za konzultacije kar najbolje izkoriščen, vas prosimo, da nam material posredujete najkasneje do 14. avgusta.