Srečanje z Borisom Pahorjem

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 25.08 2017
Lokacija: Mladinska knjiga Izola, Trg Etbina Kristana 1, Izola

Srečanje s tržaškim pisateljem Borisom Pahorjem ob njegovem 104. rojstnem dnevu bo v petek, 25. avgusta, ob 17. uri v knjigarni Mladinske knjige v Izoli.

Mladinska knjiga in Cankarjeva založba vabita na predvečer 104. rojstnega dne pisatelja Borisa Pahorja v knjigarno Mladinska knjiga Izola. Na srečanju s starosto slovenskih pisateljev bomo predstavili zbornik Moč povezav in počastili njegov častitljivi jubilej.

Zbornik Moč povezav vsebuje prispevke z znanstvenega simpozija o reviji Zaliv, ki sta ga Mladinska knjiga in Cankarjeva založba v sodelovanju s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti organizirali 6. aprila 2017 v Ljubljani. Vlogo in vpliv revije Zaliv ter prijateljstva med Borisom Pahorjem in Edvardom Kocbekom so v svojih prispevkih osvetlili Evgen Bavčar, Janez Bizjak, Vinko Ošlak, Tomaž Pavšič, Peter Kovačič Peršin in Tatjana Rojc. V zborniku so tudi uvodno besedilo prof. Borisa Pahorja, njegova govora s prireditve ob stoletnici in ob postavitvi spomenika ter nekatere njegove pomembne razprave iz preteklega obdobja, ki so prvič objavljene in so še vedno aktualne. Zbornik je uredil Zdravko Duša.

Pogovor z Borisom Pahorjem in urednikom Zdravkom Dušo bo povezovala novinarka Neva Zajc.

Lepo vabljeni na prireditev, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom Primorski poletni festival in jo bomo sklenili s skupnim voščilom našemu spoštovanemu avtorju.