Predstavitev novosti Celjske Mohorjeve družbe

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 11.09 2017
Lokacija: knjgiarna Celjske Mohorjeve, Nazorjeva ulica 1, Ljubljana

Celjska Mohorjeva družba vabi v ponedeljek, 11. septembra 2017, ob 11. uri v knjigarno Celjske Mohorjeve na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani na predstavitev knjig Alice Munro: POGLED Z GRAJSKE PEČINE Petra Soukupová: POD SNEGOMO romanih nobelovke Alice Munro in prodorne češke pisateljice Soukupove se bomo pogovarjali s prevajalkama dr. Tjašo Mohar in Nives Vidrih.

Vabljeni!

***

Alice Munro: POGLED Z GRAJSKE PEČINE

Kanadska nobelovka nas tokrat najprej povabi v preteklost, na Škotsko, saj je prvi del zgodb nekakšna družinska kronika ene od vej njenih prednikov. A če je prvi del po načinu pisanja in tematiki zanjo nekoliko nenavaden, v drugem delu spet najdemo dobro staro Alice Munro, ki je zaslovela s specifičnim, na trenutke rudimentarnim popisovanjem realnosti novega sveta. Zgodbe Pogled z grajske pečine je avtorica uglasila na raziskovanje lastne družinske preteklosti. Prvi del je zanjo tako precej netipičen, saj v kratke zgodbe vpleta izvirne ohranjene zapise svojih prednikov o selitvi s Škotske v Kanado. Zgodovinsko preverljive podatke pomeša z ustnimi legendami, vse skupaj pa začini še z lastno domišljijo. Posrečen recept, ki v drugem delu zadobi preverjen okus, bo navdušil ljubitelje te neposredne, iskrive opazovalke življenja v vsej njegovi nenavadni navadnosti.

328 str.; 25,00 EUR, prevedla Tjaša Mohar. Informacije in naročila na povezavi.

PRIPOROČAMO tudi knjigi nobelovke UBEŽNICA in LJUBO ŽIVLJENJE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petra Soukupová: POD SNEGOM: Enkratne življenjske drame

Izjemna češka pisateljica Petra Soukupová v romanu Pod snegom ostaja zvesta svojemu značilnemu pripovednemu slogu. Roman daje samo na videz občutek, da gre za vsakdanjo situacijo, ki ni nič posebnega. A tri sestre, ki se nekega zimskega dne usedejo v avto in odpeljejo k staršem na praznovanje očetovega rojstnega dne, s seboj niso vzele samo otrok. Z njimi se v zimski dan zapeljejo tudi njihove življenjske zgodbe, ki nenadoma oživijo ...Petra Soukupová zna v družinskih odnosih in na prvi pogled vsakdanjih dogodkih tako sijajno ujeti odtise zapletenih usod, da se pred bralcem razvijajo kot enkratne življenjske drame. V svojem značilnem pripovednem slogu z nekakšno samoumevno lahkotnostjo poudarja avtentičnost zgodbe in bralca tako potegne vanjo, da še sam postane eden od potnikov v avtu, ki vozi po zimski pokrajini.

364 str.; 20,00 EUR, prevedla Nives Vidrih. Informacije in naročila na povezavi.