Najljubše slike Iva Svetine v Narodni galeriji

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 14.09 2017
Lokacija: Narodna galerija, Cankarjeva 20, Ljubljana

V četrtek, 14. septembra, ob 18.00, vabljeni v Narodno galerijo, kjer bo po stalni zbirki vodil Ivo Svetina, in predstavil izbor njemu najbolj ljubih umetnin. 

 

Gre za cikel vodstev, ki je med obiskovalci Narodne galerije zelo priljubljen. Pričel se je  marca lani, v vlogi Kustosa za en dan pa so se odlično poskusili že Tone Partljič, Aleš Šteger, Anja Štefan, Svetlana Slapšak, Janez Bogataj, Boštjan Gorenc - Pižama itn. - vsak na svoj način. S ciklom Kustos za en dan / Kustosinja za en dan Narodna galerija odpira vrata drugačnim pogledom, povezuje različna znanja in zvrsti umetnosti, odkriva zgodbe za umetninami, pri vsem tem pa je najpomembnejši osebni pečat, ki ga na vodstvu z obiskovalci v prijetnem vzdušju deli izbrana znana osebnost. 

Letos bodo tako po zbirki Narodne galerije vodili še:

oktober - Hana Stupica,

november- Andrej Rozman Roza,

december - Mojca Kumerdej.

 

Foto: Bojan Salaj, Narodna galerija

 

http://www.ng-slo.si/si/dogodki-in-obvestila/cetrtkovanja-v-galeriji?id=3124 

 

Ivo Svetina je pesnik, dramatik, esejist, prevajalec in predsednik Društva slovenskih pisateljev. V bistvu pa je želel postati slikar ... Obožuje pokrajine in tihožitja, Kobilčino Poletje, Sternenovo Pomladno sonce, Jakopičevo Zimo, Groharjevo Škofjo Loko...