Domačija na zaprti Vodnikovi cesti v okviru tedna mobilnosti 2017

Kategorija: Prireditve
Datum: 22.09 2017
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova domačija 65, Ljubljana

Na dan brez avtomobila, 22. septembra, se vsako leto tudi v Ljubljani sprašujemo, čemu, poleg avtomobilov, še lahko namenimo javni prostor. Tudi letos bo v Šiški za promet zaprt del Vodnikove ceste, ulični prostor pa bo oživel z raznovrstnim programom lokalnih akterjev, ki bomo del svojih aktivnosti na ta dan prestavili na ulico.

Program Vodnikove domačije na zaprti Vodnikovi cesti:

10.30 Glasno branje za sivolase knjigoljubce: Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

Dopoldne, ki ga preživimo v družbi s knjigo, se lahko razvije v pravo dogodivščino. Tokrat z glasnim branjem prihajamo na ulico, brali bomo odlomke iz knjižne uspešnice Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil, ki je po besedah avtorja, Jonasa Jonassona, "izjemno trapasta in inteligentna knjiga." 

17.00 Pravljice za pojest s Katjo Preša

Pripovedovalka Katja Preša bo pripovedovala same slastne pravljice. Na meniju se bodo znašle za predjed pravljica o odlični juhi iz žeblja, za glavno jed pravljica o začaranih klobasah ter za posladek pravljica o poskočni palačinki. Posebej pravljic lačne pričaka še repete. Za: 3+, 30 min.

10.00-18.00 Knjižnica pod krošnjami, brezplačno branje, listanje in uživanje

Knjige vseh vrst in velikosti vabijo na ulico. Petek je, vsi nekam hitijo, ti pa mirno žanješ besede, kot da ne bi bilo nič pomembnejšega na tem svetu. In prav imaš!