Večer s Sorayo Saraswati

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 09.10 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Ponedeljek, 9. oktober 2017, ob 18. uri, knjigarna Konzorcij

 

Obisk avtorice, pogovor o knjigi Shining Through – From Grief to Gratitude.

 

 

 

 

 

Knjiga Soraye Saraswati, ki je lani izšla v Avstraliji, je osebni memoar, pripoved matere o jezi, žalosti in hvaležnosti. Je starševski obred prehoda skozi traume samomora, skrivnosti in duhovnosti.

Soraya deli svojo pot v žalovanju po samomoru brata in sina, ki je prepletena z modrostjo odpuščanja in osvoboditve skozi čuječno prisotnost in sprejemanjem življenja "tako kot je".

"Ta knjiga je neprecenljivo darilo pogumne, lepe duše in je svetilnik v tem nemirnem modernem svetu. Če bi kadarkoli poskusili iskati udobje in zdravljenje skozi duhovne poti, ko ste v globoki bolečini in žalosti, potem je to vodnik, ki vam lahko pomaga iz teme v novo zoro odpuščanja in svobode."  Sally Oldfield

S tridesetletnim ozadjem v komplementarni medicini, jogi, meditaciji in čuječnosti Soraya sedaj potuje s svojim možem, Terry Oldfieldom, in skupaj delita glasbo za mir in avtorske pesmi na koncertih in delavnicah.

Soraya je strastno predana razblinjanju tančic sramote, ki obkrožajo samomor. Zavzema se za poglobljeno izobraževanje na področju čuječnosti, sočutnega poslušanja, ljubeče prijaznosti, sprejemanja in vključevanja vseh ljudi.

V uvodu knjige je Soraya zapisala: »To je pripoved mojega osebnega potovanja skozi žalovanje. Izkušnja izgube je za vsakogar drugačna. Nihče vam ne more povedati, kako žalovati in kako dolgo bo trajalo žalovanje. To je samo vaše in je edinstveno. Želim si, da bi vas moja zgodba inspirirala, da žalost srčno objamete z obema rokama, kot korak na vašem unikatnem osebnem potovanju. Naj bo izpolnjujoče in ljubeče in prosim v tem procesu ne prezrite nobenega dela sebe. Kajti vsako čustvo je pomembno in si zasluži vašo pozornost, ne pa kritike. Dovolite si podporo, ljubezen in prosim prakticirajte ljučečo prijaznost do samega sebe.»

Poiščite si tudi dodatno pomoč, če je potrebno. Upam, da boste na ta način rasli v ljubezni do sebe in sprejemanju sebe. V zgodnjih fazah žalovanja sprejemanje in odpuščanje lahko izgleda težavno ali celo nemogoče, ampak zagotavljam vam, da je uresničljivo.

Upam, da bomo vsi rasli v zavedanju, da je na koncu koncev vse prav. In veselje se naravno prebudi v človeškem duhu.

Na večeru se nam bo pridružil Terry Oldfield, svetovno znan glasbenik, s flavto, ki umirja um in se dotika srca.

Pogovor bo vodila Vesna Forca, dolgoletna prostovoljka v hospicu.

Za prevod bo poskrbljeno.

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.