Knjigarna Konzorcij: Knjiga spreminja življenje. Na bolje.

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 18.10 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Sreda, 18. oktober 2017, ob 18. uri, knjigarna Konzorcij

 

Pogovor Damjane Bakarič o knjigi Zdrave misli, zdravo življenje, z gostjo Urško Kaloper

 

 

Prevetrimo naša prepričanja in vzorce ter misli, ki izhajajo iz njih.

Damjana Bakarič:

Ko sem v roke dobila knjigo Zdrave misli, zdravo življenje od Walterja Risa, sem po prvih nekaj straneh vedela, da držim v rokah bogastvo. Bogastvo za moj um in psiho. Klinični psiholog, ki vidi dlje kot drugi. Njegovi zdravi miselni vzorci so mi polepšali veliko dni, knjigo pa sem si podčrtovala, zraven pisala dogodke, imena. Saj veste, kako gre.

Med bralci je, vsaj za moje pojme, knjiga ostala premalo opažena, zato sem se odločila, da z njo začnem naše psihološke večere z naslovom Knjige spreminjajo življenje.

“Nič ne upravičuje trpljenja po nepotrebnem.”

Misli so glavni krivec za naše trpljenje. Prav tako je s prepričanji. Oklepamo se prepričanj, četudi vemo, da so škodljiva, neučinkovita, napačna ali celo popolnoma zgrešena. Četudi nam v obraz butajo dokazi, ki nasprotujejo našim prepričanjem. Ljudje zelo težko spremenimo svoja prepričanja in tu je izvor našega trpljenja in oteženega življenja.

Kaj lahko storimo?

Prevetrimo naša prepričanja in vzorce ter misli, ki izhajajo iz njih. Neusmiljeno jim poglejmo v oči, brez krink in samoprevar, v katerih smo ljudje tako brilijantno dobri. Prenehajmo lagati samim sebi. Naučimo se izgubljati.

O knjigi in o tem, kako nam misli ter prepričanja krojijo lasten svet, se bo Damjana Bakarič pogovarjala z obiskovalci dogodka in s posebno gostjo Urško Kaloper, vodjo Uredništva priročnikov pri Mladinski knjigi. 

Več o knjigi na blogu Damjane Bakarič: http://www.berem.si/2017/07/zdrave-misli-zdravo-zivljenje-walter-riso/

 

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.