NEDELCE: Kamen na kamen - petelin; pripovedovanje ob animacijah

Kategorija: Prireditve za otroke
Datum: 08.10 2017
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova 65, Ljubljana

Nedelja 8. oktober 2017, ob 11. uri, Vodnikova domačija

 

 

Lutkar, stripar in ilustrator Andrej Štular zna iz odpadnih predmetov, ki jih je nabral na sprehodih ob strugi reke Save, sestaviti različne živali. Za strip Bežimo, svet se podira!, ki je izšel v zbirki Minimundus pri Stripburgerju, je tako sestavil kokoš, petelina, raco in ovna. In za lutkovno izvedbo, ki jo je na podlagi tega stripa naredil za pripovedovalsko-animirano predstavo Zverinice iz stripa je na Bienalu lutkovnih ustvarjalcev 2017 prejel posebno nagrado za domiselno likovno podobo.

Katere živali pa še zna sestaviti iz svojih predmetov? In katere zgodbe spadajo zraven? Kamen na kamen, predmet na predmet in na platnu se zgodi čarovnija. 

Ob animaciji predmetov bo zgodbe pripovedovala Špela Frlic

Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Pripovedovalskim Varietejem.

 

***

Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko teče čas malo bolj počasi in ga preživljamo s tistimi, ki jih imamo radi. In taka dobra družba so lahko tudi knjige. Skupaj, hkrati in včasih vsak posebej jih bomo brali in njihove vsebine na najrazličnejše načine postavljali na oder, da bi se ob njih zabavali, se pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih.