Predstavitev knjige Simona Ošlaka-Gerasimova Totalna revolucija? - Totale Revolution?

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 06.10 2017
Lokacija: Werkramutheater, Glacisstr. 61A, Gradec

V petek, 6. oktobra 2017, ob 19. uri, bo v graškem werkraumtheater (Glacisstr. 61A, 8010 Graz) v okviru prireditev »Andere Seiten & Saiten – Drugačne strani & strune« Simon Ošlak-Gerasimov predstavil svojo knjigo „Totalna revolucija? - Totale Revolution?“.

Znanstvena publikacija daje vpogled v nastanek in razvoj slovenske punkovske scene v času jugoslovanskega komunizma sedemdesetih in osemdesetih let. Tudi na obrobju v vasi Trate na meji med Slovenijo in Avstrijo se je uveljavil punkovski klub, ki je bil v sozvočju s celotno slovensko alternativno sceno.

Moderacija: Sebastian Walcher

Glasba: Rock-Punk Band ONSLOW (Maribor).

 

Simon Ošlak-Gerasimov je zaključil Slovensko gimnazijo v Celovcu ter diplomiral iz slovenščine in ruščine na inštitutu za slavistiko na Univerzi v Gradcu, kjer dela kot svobodni novinar in učitelj. Bil je glavni urednik slovenskega študentskega glasila Informator in predsednik Kluba slovenskih študentk in študentov v Gradcu. Od leta 2012 dela na slovenskem uredništvu štajerskega ORF-a v Gradcu, poleg znanstvene publikacije o slovenskem punku pa je izdal tudi mestni vodnik po Ljubljani.