Knjigi tedna pri Celjski Mohorjevi družbi

Kategorija: Obvestila
Datum: 23.10 2017 - 05.11 2017 0:00

KNJIGI TEDNA od 23. 10. do 5. 11. 2017

 

 

Brigitte Speck: PECIVO S STEVIJO - Sladko brez kalorij; Naravno sladilo – brez kalorij

Švicarska nutricionistka Brigitte Speck, ki stevijo že dolgo preučuje, je v kuharici Pecivo s stevijo zbrala številne že preizkušene recepte za znane slaščice – brez odvečnih sladkih ogljikovih hidratov!Stevija je dobrodošla novica za sladkorne bolnike in vse, ki se radi sladkamo brez slabe vesti. Starodavno južnoameriško naravno sladilo si utira pot tudi v Evropo. Ker je rastlina, ki jo lahko gojimo tudi doma, kar 300-krat slajša od sladkorja, moramo pri uporabi upoštevati nekatera pravila.Priročnik v uvodu prinaša predstavitev te čudežne rastline – od zgodovinskega pregleda do botanike, načinov gojenja in uporabe različnih oblik tega sladila. Glede na visoko stopnjo sladkosti je treba pri uporabi za pripravo slaščic upoštevati določena pravila. Avtorica vse to podrobno predstavi, zato bodo vsi, ki se radi sladkajo, pa se zaradi zdravstvenih ali z debelostjo povezanih težav s sladkorjem ne smejo, gotovo navdušeni nad to prvo kuharico s stevijo v slovenščini!

Znižana cena 10,00 EUR (redna 19,90 EUR).

Informacije in naročila na povezavi.

 

 

 

Brigitte Speck: STEVIJA - ČUDEŽNO SLADILO Recepti za slastne jedi s stevijo

Stevija - Čudežno sladilo prinaša recepte za številne druge slastne dobrote, ki jih ne prištevamo vselej med sladke jedi.Zdravo naravno sladiloStevija je naravno sladilo brez kalorij. Ker ne zvišuje ravni krvnega sladkorja, je primerna za ljudi s prekomerno težo, za hiperaktivne otroke, za sladkorne bolnike tipa 1 in tipa 2.Slastne dobrote s stevijoOsvežilne pijače, jogurti, sadni namazi, narastki, kreme, pene, sladoledi, drobno pecivo in kolači – naravno sladke sladice s stevijo.Vkuhavanje s stevijoStevija je primerna tako za vkuhavanje sadja – kompote, marmelade, sirupe – kot za vlaganje zelenjavnih sladkokislih jedi.Pečemo s stevijoVse skrivnosti od potice do pit v posebni knjigi Brigitte Speck Pecivo s stevijo.

Znižana cena 10,00 EUR (redna 25,00 EUR).

Informacije in naročila na povezavi.

 

PRIPOROČAMO

PRIMOŽ TRUBAR

V letu obeležitve 500-letnice reformacije poudarjamo njen pomemben vpliv na razvoj književnosti v ljudskih jezikih. Izdajatelju prve slovenske tiskane knjige je bil posvečen tudi Simpozij v Rimu(2008).Rimski simpozij o Trubarju izhaja predvsem iz dejstva, da je bil Primož Trubar katoliški duhovnik, ki je 40-leten prestopil v luteranizem in še naprej deloval kot duhovnik, ki mu smemo pripisati zelo dobro teološko znanje in razgledanost ter močno vero. Po tej plati torej, kot duhovnika in izobraženega teologa, ga želi predstaviti rimski simpozij.

POSEBNA PONUDBA od 23. 10. do 31. 12. 2017: 19,00 EUR (redna cena 33,00 EUR). 

Informacije in naročila na povezavi.