Nagrada za Prišleke (in akcija - 50 %)

Kategorija: Obvestila
Datum: 26.10 2017 - 06.11 2017 0.00
Lokacija: LUD Literatura, Erjavčeva 4, Ljubljana

Zbirka Prišleki, ki se redno pojavlja med nominacijami za literarne nagrade, je bila ponovno nagrajena tudi na 8. bienalu slovenskega oblikovanja Brumen.

 

 

Mladi oblikovalec Zoran Pungerčar, ki je pred nekaj leti prevzel oblikovanje naslovnic, je takoj ustvaril prepoznavno, nekonvencionalno podobo z izvirnimi ilustracijami ter z drznimi sopostavitvami risbe in tipografije, ki ustvarjajo premišljen dialog z vsebino posamezne knjige. Mednarodna žirija je zapisala, da gre za »konsistentno serijo«, posamezna rešitev pa je »presenetljiva in polna detajlov, ki sporočajo poglobljeno razumevanje oblike in vsebine«.

Vendar pa to visoko strokovno priznanje, ki ga je z nagrado za oblikovanje prejela zbirka Prišleki, pomeni tudi večjo prepoznavnost za sodobno slovensko literaturoin potrditev najvišjih založniških standardov, ki v časih pomanjkljivega uredniškega vodenja in površnega oblikovanja nikakor niso samoumevni. Zato si bodo Prišleki še naprej prizadevali za izdajanje najkvalitetnejših knjig – tako po vsebini kot tudi po oblikovanju.

Ker smo prepričani, da morajo dobre knjige tudi najti pot do bralca, lahko vse knjige iz zbirke Prišleki do vključno 6. 11. kupite po polovični ceni!

 

Akcija – 50% velja do vključno 6. novembra 2017.Cena ne vsebuje poštnine in ne velja za knjige iz leta 2017, ki so vezane na enotno ceno. 

Brezplačen prevzem na naslovu uredništva.

 

NAROČILA NAinfo@ludliteratura.si