Spomini Interaktivalija in interaktivna spletna poezija: Trajna intermedijska postavitev

Kategorija:
Datum: 14.11 2017
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova domačija 65, Ljubljana

Torek, 14. november 2017, 19. uri, Vodnikova domačija

 

 

 

Nov avtorski projekt pesnika in spletnega umetnika Jake Železnikarja je posvečen 20. obletnici prve slovenske zbirke spletne interaktivne poezije Interaktivalija, ki jo je Železnikar programiral in napisal. Iz pesniške zbirke smo vzeli lik Interaktivalij, ki je v okviru obogatene resničnosti kot pametna lutka sestopil z ekrana in nas zdaj v živo vodi po okolici Vodnikove domačije. Na sprehodu pripoveduje o pionirskih letih slovenske spletne poezije, ob čemer, lokaciji primerno, ne pozabi tudi na zanimivosti iz življenja Valentina Vodnika.

Lutko stalne intermedijske postavitve, nove pridobitve domačije, je izdelal kipar in lutkar Zoran Srdić Janežič, oživil jo je glas interpretke in pripovedovalke Katje Preša, tehnično podporo je prispeval Slavko Glamočanin.

Pred odprtjem ob 18h bo Jaka Železnikar vodil delavnico pisanja elektronske poezije. Za udeležbo ne potrebujete programerskega predznanja, s seboj prinesite le svoj prenosnik. Delavnica je namenjena vsem zainteresiranim, dobrodošle tudi družine.

 

Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo RS.