Naj gre za jezik: razmišljanja Marka Stabeja o slovenščini

Kategorija: Obvestila
Datum: 14.11 2017 - 19.11 2017 0.00

Ste se kdaj kot jaz spraševali, ali bo vaš pozdrav »Adijo.« dovolj imeniten ali bi raje rekli »Nasvidenje.«? Zapisali pa bi mogoče celo »Na svidenje.«? Ste torej med tistimi, ki bi jeziku dovolili, da se s časom in živo rabo spreminja, ali raje ne?

O tej jezikovni zadregi in še marsikateri drugi lahko odslej razmišljamo skupaj z jezikoslovcem prof. dr. Markom Stabejem s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, in sicer s pomočjo njegove nove knjige Naj gre za jezik.

Več o knjigi TUKAJ .

 

 

Mimogrede, Oceanka Nataša je presrečna, da jo je njen profesor s faksa izbral za založnico (že 15 let namreč o slovenščini razmišlja kot urednica knjig, 20 let kot lektorica in dobrih 40 let kot vsakodnevna uporabnica jezika, zato ji je teh 42 duhovitih, a natančnih in strokovno podprtih zapisov prav pobožalo dušo). Upam, da jo bo tudi vam, in se že veselim vaših odzivov.

Knjiga Naj gre za jezik izide 15. 11. 2017, prednaročniški popust pa lahko ujamete samo še do torka, 14. 11. 2017 – samo v Oceanovi spletni knjigarni na www.ocean-si.com

Pa nasvidenje na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani od 22. do 26. novembra!